Pubquizvragen 2019

80 resultaten

Pubquiz vraag Algemeen 5126

Diesel, Euro95 en Euro98 zijn niet meer. Voortaan tankt u met andere letters en cijfers. Welke letter- en cijfercombinatie moet u voortaan in uw dieselwagen doen?

Goed zo !
Pubquiz vraag  5124
© Wikipedia

Op 15 maart vonden er aanslagen plaats op twee moskeeën in één van de grootste steden in Nieuw-Zeeland, waarbij 50 doden en tientallen gewonden vielen. De dader, Brenton Tarrant streamde het gehele gebeuren live op Facebook en werd kort daarna dan ook gearresteerd. In welke stad vonden deze aanslagen plaats?

Goed zo !
Pubquiz vraag Voetbal 5122

Emiliano Sala, de Argentijnse voetballer, was op 21 januari van dit jaar onderweg naar zijn nieuwe Engelse ploeg Cardiff City, toen het privévliegtuig boven Het Kanaal in de problemen kwam en neerstortte. Enkele dagen later pas werd zijn lichaam teruggevonden. Maar welke Franse ploeg had zonet deze aanvaller getransfereerd naar Cardiff?

Goed zo !

Op donderdag 11 april 2019 werd Julian Assange, de oprichter van wikileaks, opgepakt door de Britse politie. Hij verbleef al sinds 2012 in Londen, maar tot welk land behoort de ambassade waar hij werd gearresteerd?

Goed zo !

De zoon van de Britse prins Harry van Sussex en Meghan Markle, de hertog en de hertogin van Sussex. Hij is zevende in lijn voor de Britse troonopvolging. Wat is zijn naam?

Goed zo !

Our Planet is een natuurdocumentaire gemaakt voor Netflix. De serie is gemaakt door een Britse bioloog en televisiemaker die vooral bekend is door zijn vele bekroonde natuurdocumentaires. Wat is zijn naam?

Goed zo !

Op 7 april 2019 werd de Ronde van Vlaanderen 2019 gereden. Niemand had deze winnaar verwacht. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag  4832
© Wikipedia

De aanslagen van Christchurch waren een terroristische aanslag op 15 maart 2019 tegen twee moskeeën in de stad Christchurch in Nieuw-Zeeland. Er vielen 50 doden. De verdachte is gearresteerd. Wat is de naam van de verdachte?

Goed zo !

Op 10 maart 2019 was er een crash met dit type vliegtuig. Blijkaaar was er een probleem met de software. Nadien werden alle vliegtuigen van dit type aan de grond gehouden. Wat is het type vliegtuig dat we hier zoeken?

Goed zo !
Pubquiz vraag HBO Documentaires Michael Jackson 4830
© Wikipedia

We zoeken de naam van een Amerikaanse documentaire uit 2019. In deze documentaire komt het verhaal van twee mannen, Wade Robson en James Safechuck, naar voren die, naar eigen zeggen, in 1993 door de wereldberoemde popartiest Michael Jackson op zijn landgoed Neverland Ranch zouden zijn misbruikt. Wat is de naam van de documentaire?

Goed zo !