Pubquizvragen 2021

45 resultaten

muziekfestival Amerika

Tijdens een muziekfestival in de Amerikaannse staat Texas ontstond er chaos en vielen er minstens 8 doden. Het incident gebeurde tijdens een tweedaags festival van de Amerikaanse rapper Travis Scott. Wat is de naam van dit festival?

Goed zo !
serie Dinsey+

De finale van deze serie lokte teveel kijkers naar Dinsey+, waardoor de streamingzender tijdelijk plat ging. Welke Marvel serie, met de personages Scarlet Witch en Vision, zoeken we?

Goed zo !
Blue Origin NS-16

Op 20 juli 2021 was er een suborbitale Blue Origin NS-16 ruimtevlucht. Hierin zat een 18 jarige Nederlandse ruimtetoerist. Dat maakte van hem de jongste, eerste tiener en de eerste persoon geboren in de 21e eeuw die naar de ruimte reisde. Weet jij zijn naam?

Goed zo !
eiland van de Kleine Antille

Dit eiland behoort tot de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. Eén van de bekende personen die op dit eiland is geborden, is Rihanna. Sinds november 2021 is dit officieel een republiek en heeft het afscheid genomen van de Britse koningin Elizabeth II als staatshoofd. Welke eilandstaat zoeken we?

Goed zo !

De acteur Alec Baldwin kwam op donderdag 21 oktober 2021 in het nieuws, doordat hij op een filmse een schot had gelost met een rekwisiet. De 42-jarige cameravrouw Halyna Hutchins kwam hierbij om het leven. Op de scène van welke film gebeurde dit ongeluk?

Goed zo !
Pubquiz vraag Netflix 8309

Voor deze vraag zoeken we een heel populaire Zuid-Koreaanse dramaserie.Het verhaal gaat over een groep mensen die hun leven wagen in een mysterieus overlevingsspel. De kijkers kennen alvast deze drie symbolen. Wat is de titel van de serie?

Goed zo !
Pubquiz vraag Ruimtevaart Star Trek 8193

Captain Kirk-acteur is sinds oktober 2021 de oudste mens die in de ruimte is geweest. Hij vloog in een New Shepard draagraket van Blue Origin. Hij is vooral bekend als Captain James T. Kirk uit "Star Trek", en mag zich met zijn 90 lentes vanaf oktober 2021 de oudste mens in de ruimte noemen. Wat is zijn echte naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Friends HBO 8190

De laatste aflevering van Friends is gepresenteerd door James Corden, een reüniespecial uit 2021. Wat is de titel van deze aflevering, ook wel bekend als "The One Where They Get Back Together"?

Goed zo !
Pubquiz vraag Olympische Spelen 8189

Noem twee van de zes nieuwe sporten die te zien waren op de Olympische Spelen van Tokio 2020?

Goed zo !
Pubquiz vraag Amerikaanse presidenten 8188

Joe Biden is sinds 20 januari 2021 de president van de Verenigde Staten. De hoeveelste president is hij?

Goed zo !