Pubquiz vragen Kunst

202 quizvragen over Kunst

Quizvraag Schilders 1971

Deze Franse kunstschilder woonde twee maanden samen met Vincent van Gogh, in Arles om te schilderen en van elkaar te leren. Op een moment was hij zo geschrokken van het gedrag van zijn huisgenoot, die hem tijdens een avondwandeling achtervolgde, dat hij een nacht in een hotel doorbracht. De volgende ochtend had Van Gogh een deel van zijn oor afgesneden. Wat was zijn naam?

Goed zo !


Quizvraag Ballet 1969

Hoe heet deze beroemde Engelse balletdanseres (Prima Ballerina Assoluta)? In 1954 werd ze president van de Royal Academy of Dancing. In 1956 verleende koningin Elizabeth II haar de titel Dame Commandeur in de Orde van het Britse Rijk

Goed zo !


Quizvraag CD-covers  1947

U ziet hier een van de covers van de Use Your Illusion cd’s van Guns ‘n’ Roses, de band van de legendarische gitarist Slash en de krijsende brulboei Axl Rose. Die cover is eigenlijk een detail uit een zeer beroemd schilderij. Geef de titel en de uitvoerder van het bewuste kunstwerk.

Goed zo !


Quizvraag Schilders 1905

We zoeken een Israëlische kunstschilder die begin jaren '70 van de 20ste eeuw wereldfaam verwierf met zijn optredens, waarin hij een aantal van zijn vermeende capaciteiten als 'paranormaal begaafd persoon' tentoonspreidde. Zijn bekendste gimmick is het buigen van lepels: puur op mentale kracht, dus vrijwel zonder er fysieke kracht op uit te oefenen. Hoe heet hij?

Goed zo !


Quizvraag Schilderij Schilders 1886

Deze Impression, soleil levant (Impressie, opkomende zon) is een schilderij uit 1873, waaraan de kunststroming impressionisme haar naam ontleent. Van wiens hand is dit kunstwerk?

Goed zo !


Quizvraag Londen 1812

Welke kunstenaar verloor bijna zijn leven toen hij tijdens een expositie in London binnenwandelde in een duikerspak en na een uur bijna stikte omdat zijn zuurstoffles leeg was?

Goed zo !


Quizvraag Schilders Schilderij 1777

Wie schilderde het doek Victory Boogie Woogie?

Goed zo !


Quizvraag Schilderij Schilders 1768

Van welke schilder is dit schilderij? Het kunstwerk is 'Caravan' genaamd.

Goed zo !


Quizvraag Schilders 1744

Welke Franse kunstschilder maakte dit schilderij, de kaartspelers? Het schilderij is thans in bezit van het Musée d'Orsay te Parijs.

Goed zo !


Quizvraag Zelfmoord Schilderij Schilders 1558

Van welke kunstenaar zien we hier het schilderij ‘For Ever’? Enkele maanden voor zijn vijfenvijftigste verjaardag sprong hij met een afscheidsbriefje op zak de dood tegemoet vanaf het dak van het Amsterdamse Hilton-hotel.

Goed zo !