Pubquizvragen literatuur

256 resultaten

We zoeken een figuur het bekendst als de feeënkoning uit Shakespeares toneelstuk A Midsummer Night's Dream, geschreven rond 1595. Wat is de naam van deze elfenkoning?

Goed zo !

Dracula is een gothic horrorstory uit 1897 in de vorm van een briefroman. De hoofdpersoon van het verhaal, Graaf Dracula, is een aristocratische vampier uit Transsylvanië. Door welke Ierse schrijver is dit verhaal geschreven?

Goed zo !

Op welk eiland verbleef Ernest Hemingway veel om te schrijven?

Goed zo !

Wat was de naam van Sapper's bulldog? Hij is een Brits fictie figuur gecreëerd door H. C. McNeile.

Goed zo !

We zien hier een standbeeld in Madrid. Deze romanfiguur is de denkbeeldige schone beminde van Don Quichot in de roman van Cervantes. Wat is haar naam?

Goed zo !

We zoeken de naam van een personage in de verhalen over detective Sherlock Holmes van Arthur Conan Doyle. Hoewel dit personage slechts in twee van de Sherlock Holmes-verhalen verscheen, wordt hij over het algemeen beschouwd als de grootste tegenstander van Holmes. Hij wordt door Holmes zelf omschreven als de “Napoleon van de misdaad”. Wat is zijn naam?

Goed zo !

De films hebben velen wellicht gezien. Ze werden geregisseerd door verschillende beroemde regisseurs, die elk op hun manier de boeken over James Bond op het witte doek tot leven brachten. Maar wie schreef die boeken?

Goed zo !
Pubquiz vraag Literatuur 1922

Van wat is dit het logo?

Goed zo !

Iedereen kent het kasteel en toverschool uit J.K. Rowlings zevendelige boekenserie Harry Potter. Maar kennen jullie ook de vier afdelingen van de school?

Goed zo !

Wie schreef het non-fictie boek 'Into the wild'? Het verhaal gaat over Christopher McCandless die alles achterlaat en de wildernis intrekt.

Goed zo !

Wat is de naam van deze olifant? Hij is het hoofdpersonage in een serie kinderboeken getekend door Jean de Brunhoff en zijn zoon Laurent.

Goed zo !

In 1929 ging de Nobelprijs literatuur naar een Duitser voor zijn werk Buddenbrooks, een boek dat dateerde uit 1901. U kan de man verder ook kennen van De Toverberg en De Dood in Venetië. Wie is deze schrijver die geldt als één van de grootsten van de Duitse literatuur uit de twintigste eeuw?

Goed zo !

Hier zien we een Frans schrijver, dichter, essayist en staatsman. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste en invloedrijkste Franse romantische auteurs van de 19e eeuw. Hij schreef onder andere Les Misérables en Notre-Dame de Paris. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Literatuur 1743

Eén van de mythische creaturensoorten uit de trilogie In de Ban van de Ring zijn de met uitsterven bedreigde enten. Het zijn bomen met antropomorfe eigenschappen. Zo kunnen ze denken, spreken, stappen en dergelijke meer. In het tweede boek, De Twee Torens, gaan de enten die in Fangorn wonen hun laatste mars tegemoet, waar vindt hun laatste veldslag plaats?

Goed zo !

Wat is de titel van het boek, geschreven in 1948, door George Orwell, waarin de persoonlijke privacy van de bevolking tot nul gereduceerd is? De grote leider achter dit alles is het wereldberoemde personage Big Brother. Wat is de titel van dit boek?

Goed zo !