Pubquizvragen literatuur

256 resultaten

We zijn op zoek naar een sprookje van de Deense schrijver Hans Christian Andersen. Het verscheen voor het eerst in december 1845. Het gaat over een dakloos meisje die op het einde met een lach op het gezicht sterft. Welk sprookje zoeken we hier?

Goed zo !

In 2016 won Jan Van der Cruysse de jaarlijkse literatuurprijs voor de beste Vlaamse misdaadroman voor zijn boek "Bling Bling". Weten jullie de naam van deze prijs?

Goed zo !

Het eerste deel van 'Das Kapital' werd gepubliceerd in 1867. Het tweede deel verscheen in 1885, twee jaar na de dood van de schrijver. Wie schreef dit werk?

Goed zo !

Wachten op Godot is een absurd toneelstuk, waarin twee personages - Vladimir en Estragon - tevergeefs wachten op een zekere Godot, een persoon die nooit zal komen. Van wiens hand is dit toneelstuk?

Goed zo !

Max Havelaar is geschreven in 1859 in Brussel door Eduard Douwes Dekker. Het boek is echter verschenen onder zijn pseudoniem. Welk pseudoniem is dit?

Goed zo !

Uit welke roman van George Orwell komt de beroemde zin: 'Big Brother is watching you'?

Goed zo !

Wie won er met veel boe geroep de Nobelprijs Literatuur in 2016?

Goed zo !
Pubquiz vraag Auteurs 2520

Hij schrijft een boek en doet dit goed. Welke Nederlander kaapte in 2015 de ECI -literatuurprijs weg voor zijn boek "Het Hout"?

Goed zo !

Dan Brown is een van de bekendste thriller-fictie schrijvers en is vooral bekend van het boek, de Da Vinci Code. In het Bernini Mysterie verscheen een van zijn personages voor het eerst. Dit personage is een hoogleraar kunstgeschiedenis aan de universiteit van Harvard. Wat is de achternaam van dit personage met Micky Mouse horloge?

Goed zo !
Pubquiz vraag Auteurs Voetbal Trainers 2458

In 2013 kwam het boek "Geen gezeik" uit hierin beschrijft Wim DE Bock het levensverhaal van een speler trainer, maar over wie gaat dit boek?

Goed zo !

We zoeken de titel van een gedicht van T.S. Eliot uit 1922. Dit modernistische werk, waarin de teloorgang van de beschaving en de uitzichtloosheid van het bestaan op vele manieren tot uitdrukking worden gebracht, is een van de beroemdste gedichten in de Engelse taal van de 20e eeuw geworden. Wat is de titel?

Goed zo !
Pubquiz vraag Auteurs Nobelprijs 2354

In 2015 verloren we deze Duitse schrijver en beeldend kunstenaar van Duits-Kasjoebische afkomst. In 1999 ontving hij de Nobelprijs voor de Literatuur. Welke auteur had als bekend werk onder andere 'De blikken trommel'?

Goed zo !
Pubquiz vraag Auteurs Boeken 2314

Er was al heel lang sprake van een literatuurverfilming van dit boek. Onder anderen Stanley Kubrick beweerde dat het boek onverfilmbaar was. Uiteindelijk kwam in 2006 de filmversie uit onder de titel Perfume: The Story of a Murderer, geregisseerd door Tom Tykwer en met Ben Whishaw in de rol van Grenouille. De film won diverse prijzen. Wie schreef 'het parfum'?

Goed zo !

Dit was een Amerikaans auteur van politieke thrillers, gebaseerd op concepten ontleend aan inlichtingendiensten en de militaire wetenschap; zijn naam is tevens een generieke aanduiding voor soortgelijke boeken die door andere auteurs worden geschreven. Wie schreef in 1990 The Hunt for Red October?

Goed zo !
Pubquiz vraag Auteurs Boeken 2286

We zoeken de titel van een roman uit 2013 van de Vlaamse schrijver Stefan Hertmans. De roman reconstrueert het leven van de grootvader van de schrijver, Urbain Martien, vóór, tijdens en na de Eerste Wereldoorlog, respectievelijk de delen I, II en III van het boek. Welk boek zoeken we?

Goed zo !