Pubquizvragen strips

119 resultaten

Pubquiz vraag Stripfiguren 2681

Wat zijn de namen van deze twee landlopers die afhankelijk van het verhaal vrienden of vijanden van Jommeke zijn?

Goed zo !
Pubquiz vraag Strips 2672

We zoeken de naam van een Nederlandse stripreeks over drie jonge vrouwen. het verschijnt sinds maart 1988 wekelijks in de Vlaamse en Waalse editie van het tijdschrift Flair. Welke stripreeks zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Stripfiguren 2662

Deze strip was lange tijd te zien in het kinderweekblad Zonneland. Wat is de naam van deze luilak die niet anders deed dan spieken?

Goed zo !
Pubquiz vraag Strips 2622

We zoeken de naam van een oersterke, rode duivelachtige verschijning met één stenen hand. Hij speelt de titelrol in een stripreeks uitgegeven door Dark Horse Comics. In 2004 werd er zelf een film van gemaakt geregisseerd door Guillermo del Torro. Wat is de naam van deze duivelachtige?

Goed zo !
Pubquiz vraag Stripfiguren Asterix 2561

Abraracourcix is een personage uit de Franse stripreeks Asterix. Hij is het stamhoofd van het Gallische dorp waar Asterix en Obelix wonen. In 2002 kreeg hij een nieuwe (vertaalde naam) in de Nederlandse versie. Wat is zijn naam sinds 2002 in de strips?

Goed zo !
Pubquiz vraag Strips 2514

Hier zoeken we een antropomorfe kraanvogel die een personage is uit de Donald Ducks strips. Hij is een gekke vogel en doet wonderbaarlijke uitvindingen. Wat is zijn volledige Nederlandse naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Stripfiguren 2388

We zijn op zoek naar een Belgische fictie stripreeks geschreven en getekend door Hermann Huppen. Het verhaal gaat over een kind dat opgroeit in een post-apocalyptische wereld na een atoomoorlog. Welke stripreeks zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Urbanus Stripfiguren 2292

Dit is de moeder van Urbanus en de echtgenote van Cesar. In album 51, Vaarwel ...!, sterft ze, maar in album 58, "Een ... te veel", komt ze terug. Wat is haar naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Kuifje 2281

Deze strip is vijftiende album uit de stripreeks De avonturen van Kuifje van de Belgische tekenaar Hergé. Wat is de titel van dit album?

Goed zo !
Pubquiz vraag Strips 2271

Wat is de naam van deze antropomorfe kraanvogel die een personage is uit de Donald Ducks strips?

Goed zo !
Pubquiz vraag Asterix 2256

Deze knappe blondine komt oorspronkelijk uit het dorp en is later in Condatum gaan studeren. Obelix – en later ook Asterix – heeft een oogje op haar, hoewel ze tijdens een verhaal trouwt met Tragicomix. Wat is haar naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Strips 2119

Lucky Luke had last van een schimmel met bruine vlekken tussen zijn benen. Hoe heet zijn schimmel?

Goed zo !
Pubquiz vraag Stripfiguren 2003

We zoeken de naam van deze stripfiguur. Zijn bijnaam is "het dikste studentje ter wereld". In de jaren zestig en zeventig verschenen de avonturen van 'het figuur' in de Sjors en later nog eens in Eppo en Eppo Wordt Vervolgd. Ook in de Libelle hebben de strips gestaan (jaren 60). Wat is zijn naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Stripfiguren 1927

U kent ongetwijfeld Guust Flater, één van de sympathiekste stripfiguren van het land. Uiteraard werden zijn slome avonturen ook in het Frans vertaald. Wat is zijn Franse naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Asterix Tekenaars 1856

Wat is de naam van de Franse tekenaar van de stripreeks Asterix?

Goed zo !