11 11 11 quiz editie 6

Quizronde 1: Ronde 1

Organisatie quiz:

Aantal ronden: 8

Aantal vragen: 70

Moeilijkheid: 90.2 %

Wat is de naam van de burgerbeweging die in Antwerpen ijvert voor de overkapping van de ring van Antwerpen?

Goed zo !

Hoe heet een natuurlijk voorkomende cirkel van paddenstoelen; de paddenstoelen zijn ontstaan uit het mycelium van één individu?

Goed zo !
Pubquiz vraag Natuurkunde 4759

Deze structuur bestaat uit zes koolstofatomen en zes waterstofatomen en werd ontdekt door Friedrich Kekulé. U vindt er een tekening van op het blad met foto's. Wat is de naam van deze structuur?

Goed zo !

In 1913 werd deze wedstrijd voor het eerst georganiseerd. De winnaar was toen Paul Deman. Er zijn zes recordhouders die de wedstrijd elk drie keer gewonnen hebben. Wat is de naam van deze wedstrijd waarin Philippe Gilbert in 2017 nog met de 1e prijs ging lopen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 4761
© Wikpedia

We zoeken de naam van een Nederlandse rockband die internationaal succes heeft gehad met hits als Radar Love, Twilight Zone en When the Lady Smiles. Hun albums droegen de namen Moontan en Cut.

Goed zo !
Pubquiz vraag Suske en Wiske 4762

In dit stripalbum van Suske en Wiske krijgt Lambik na werkzaamheden als loodgieter een zilveren drinkhoorn. Deze twaalfde-eeuwse drinkhoorn wil professor Fritz von Strohalm dan weer bemachtigen voor een onderzoek, omdat koning Siegmund - die in het jaar 1100 stierf - zijn stem zou verborgen hebben in de hoorn. Wat is de naam van dit stripalbum van Suske & Wiske?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 4763

Deze Belgische langspeelfilm van Felix Van Groeningen kwam uit in 2012 met Veerle Baetens en Johan Heldenbergh in de hoofdrol. De film gaat over vijf vrienden die samen spelen in een bluegrass-bandje. De twee hoofdrolspelers hebben een dochter Maybelle, die na haar zesde verjaardag kanker krijgt, en binnen het jaar sterft. Daarna wordt de relatie van Didier en Elise erg op de proef gesteld. De muziek helpt af en toe om de pijn te verzachten. Wat is de naam van deze film?

Goed zo !

Deze Belgische voetbalclub is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond met stamnummer 12 en heeft groen-zwart als kleuren. Welke voetbalclub zoeken we?

Goed zo !

Hoe heet een rijmend gedicht van 8 regels waarin versregels 1, 4 en 7 hetzelfde zijn, net als versregels 2 en 8?

Goed zo !