Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren, tonen we deze reclame, zo blijft de website gratis!
Na het bekijken van deze advertentie, krijg je dit 2 uur niet meer te zien.
De links zijn gecontroleerd en 100% veilig!

Quiz 11 11 11 quiz editie 6

Quizronde 2: Ronde 2

R1: Ronde 1R2: Ronde 2R3: Ronde 3R4: Ronde 4R5: Ronde 5R6: Ronde 6R7: KruiswoordraadselR8: WoordzoekerAndere quiz
Aantal ronden8
Aantal vragen70
Moeilijkheid57.58%Hij woont in een ananas, hij heeft slak Gary als huisdier, en z’n beste vriend heet Patrick. Welk burgerbakkend vierkant zoeken we? Graag z’n volledige Engelstalige naam.

100 g ongezouten boter op kamertemperatuur, 65 g kristalsuiker, 65 g bloemsuiker, 65 g amandelpoeder, 90 g bloem, 65 ml melk, 1 ei, 1 koffielepel amandelextract, 1 pakje bladerdeeg en 125 g confituur. Voor welk wiskundig verantwoord gerecht zijn dit de ingrediënten volgens Jeroen Meus?Quizvraag Literatuur 4768In het allereerste ‘Van In’ boek van Pieter Aspe, wordt ingebroken in een juwelenzaak. De waardevolle juwelen worden niet meegenomen, maar ter plaatse opgelost in een bak koningswater. De inbrekers laten een raadselachtige handtekening achter, namelijk een Latijnse spreuk uit de middeleeuwen die bekend staat als 'het vierkant van de tempeliers'. Wat is de titel van deze allereerste ‘Van In’?

Het geometrisch mooi uitgewerkte stratenplan van New York drukte ook haar naam op vele namen van plaatsen in de stad. Hoe heet het sportstadion waar oa de New York Knicks en de New York Rangers hun thuisbasis hebben? Voor de liefhebbers… De plek gaf ook z’n naam aan een onderdeel in de koppelkoers op de piste, aangezien dit onderdeel voor het eerst werd gereden tijdens de Zesdaagse van New York. Hoe heet dit sportstadion?


Onder welke naam staat de auteur van spionageromans, David John Moore Cornwell, beter bekend? Veel van z’n boeken werden verfilmd zoals A most Wanted Man, The Constant Gardener & Tinker, Tailor, Soldier, Spy.

We zoeken een plantengeslacht met als Latijnse naam ‘Thalictrum’. Je komt de naam van dit geslacht ook tegen in een spel kaarten, je auto, je huis en de les wiskunde. Wat is de naam hiervan?Quizvraag Ontspanning 4772We zoeken de naam van een authentieke dans, uitgevoerd door vier koppels in de vorm van een vierkant. De dans ontstond in de zeventiende eeuw onder invloed van militaristische parades, waarbij vier ruiters en hun paarden speciale rechthoekige (d.i. vierkante) formaties of figuren uitvoerden.De wortel uit een positief getal a is het positieve getal waarvan het kwadraat gelijk is aan het getal a. Welke speciale wortel zoeken we hier?
Quizvraag Geneeskunde en lichaam 4774Het os quadratum is een bot dat deel uitmaakt van de schedel bij de meeste viervoeters, alsook bij de mens. Het bevindt zich in de schedel en is een onderdeel van het kaakgewricht. Wat is de Nederlandse naam van dit bot? Op de afbeelding letter Q.Volgende ronde

R1: Ronde 1R2: Ronde 2R3: Ronde 3R4: Ronde 4R5: Ronde 5R6: Ronde 6R7: KruiswoordraadselR8: WoordzoekerAndere quiz