Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren, tonen we deze reclame, zo blijft de website gratis!
Na het bekijken van deze advertentie, krijg je dit 2 uur niet meer te zien.
De links zijn gecontroleerd en 100% veilig!

Quiz 11 11 11 quiz editie 6

Quizronde 7: Kruiswoordraadsel

R1: Ronde 1R2: Ronde 2R3: Ronde 3R4: Ronde 4R5: Ronde 5R6: Ronde 6R7: KruiswoordraadselR8: WoordzoekerAndere quiz
Aantal ronden8
Aantal vragen70
Moeilijkheid57.59%
Uitleg ronde Kruiswoordraadsel: Jullie hebben van ons een leeg kruiswoordraadsel gekregen. Als jullie alle antwoorden goed invullen, kan je met de letters in de vetomlijnde vakjes verticaal nog een woord maken dat verband houdt met het thema van deze reeks, en krijg je een extra punt. Met spaties hoef je geen rekening te houden; je schrijft dus losstaande woorden of begrippen aan elkaar! Als de ‘ij’ ingevuld dient te worden, schrijf je die in één vakje.Wie bij de Scouts, Chiro of Padvinders is geweest in zijn jonge jaren heeft misschien nog alle tools meegekregen om te overleven in de vrije natuur. De gelukkigen onder ons hebben met hun verrekijkers natuurschoon kunnen spotten in de verte, de ongelukkigen kwamen met natuurwild oog in oog te staan… Of als het iets minder dramatisch was, bent u onrechtstreeks met het dier in contact gekomen via zijn sporen. Maar… Ziet u ook welk dier zijn sporen heeft nagelaten?Quizvraag Informatica 4812Bij deze vraag zoeken we de naam van een antwoordmachine op het web. In tegenstelling tot gewone zoekmachines zoals Google, probeert deze machine antwoord te bieden op vragen door te zoeken in een database van informatie, en hij maakt gebruik van de software Mathematica. Officieel opende de website op 18 mei 2009.

Waar is Wally?! Geef de coördinaten (eerst de letter, dan het cijfer) van de verstopplaats van Wally.Quizvraag Algemeen 4814

© Wikipedia


Deze bekende uitroep komt uit het Grieks en betekent letterlijk “Ik heb het gevonden!”. Naar verluidt zou Archimedes van Syracuse, een Oud-Grieks geleerde uit de 3e eeuw v.Chr, deze uitspraak door de straten geschald hebben, nadat hij een geweldige ontdekking had gedaan. Over welke uitroep gaat het hier?
Quizvraag Mythologie 4815

© Nicolas Poussin


We blijven nog even bij de Grieken, onder het motto “Wie roept die vindt” Althans… dat dacht deze zeer knappe jongeman uit de Griekse mythologie, die gelokt werd door de weergalm van zijn eigen stemgeluid. Zijn geroep werd namelijk herhaald door een nimf die vervloekt was door Hera, echtgenote van Zeus. De vloek hield in dat het meisje geen eigen woorden of zinnen kon produceren, maar enkel nog maar de laatste woorden van iemand mocht herhalen. Hoe heet deze nimf die we – tezamen met de knappe jongeling – terugvinden in de Metamorphosen van Ovidius?Quizvraag Literatuur 4816

© Wikipedia


Kapitein Hastings en hoofdinspecteur Japp van Scotland Yard klinken u allicht niet onbekend in de oren. Hoe heet echter het hoofdpersonage – enkel de achternaam is voldoende – in de Belgische detectiveserie van Agatha Christie?De Kathedraal van Chartres bezit er één, maar ook in Knossos op het eiland Kreta was dit aanwezig. Hoe noemen we ‘een plaats’ die bestaat uit vele kronkelende wegen en bochtjes, maar waar je uiteindelijk door het volgen van het pad tot één doel (centraal punt) uitkomt?

De Canadese zanger die we zoeken is al van jongs af aan bezig met muziek spelen; op zijn 12e zong hij voor het eerst in het openbaar. Hij postte filmpjes van zijn deelname aan een lokale zangwedstrijd op Youtube en werd zo ontdekt. Al snel groeide hij uit tot tieneridool met vele bekende hits en ook samenwerkingen met bekende artiesten als Drake & Nicki Minaj zijn hem niet vreemd. Welke jongeman zoeken we? We vragen naar voor- en achternaam!


Geef de Engelse naam van deze hobby/ sport (we zoeken het werkwoord) waarbij mensen op basis van GPS-coördinaten op zoek gaan naar een schat in de echte wereld.

Wie is de auteur van A la recherche du temps Perdu, een roman waarin de verteller een gevoelige jongeman van rijke komaf is, die schrijver wil worden? Het verhaal is uitgegeven in zeven delen tussen 1913 en 1927. Enkel de achternaam van de auteur is voldoende.Volgende ronde

R1: Ronde 1R2: Ronde 2R3: Ronde 3R4: Ronde 4R5: Ronde 5R6: Ronde 6R7: KruiswoordraadselR8: WoordzoekerAndere quiz