11 11 11 quiz editie 6

Quizronde 3: Ronde 3

Organisatie quiz:

Aantal ronden: 8

Aantal vragen: 70

Moeilijkheid: 90.2 %

Pubquiz vraag Kunst 4775

Op het schilderij Le fils de l’homme schilderde René Magritte in 1964 een zelfportret, waarin zijn meest karakteristieke hoofddeksel ook aanwezig is. Welk hoofddeksel is dat?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wetenschap 4776

Wat is de verzamelnaam voor het viervlak, de kubus, de octaëder, de dodecaëder en de icosaëder? Tip: Deze naam is afgeleid van een Grieks filosoof uit de 5e - 4e eeuw voor Christus.

Goed zo !
Pubquiz vraag Religie 4777

De Kaäba staat bekend als het centrale heiligdom van de islam in de Grote Moskee in bedevaartsoord Mekka. Moslims moeten er als onderdeel van de Hadj, de bedevaart naar Mekka, 7 keer rondlopen. Wat is de vorm van de Kaaba?

Goed zo !
Pubquiz vraag Ontspanning 4778

Hoe heet de figuur uit een kinderversje, die ontzettend veel kon eten en daarna nog steeds honger had? Dit figuur wordt in de Efteling gebruikt om afval te verzamelen en roept daar steeds “Papier, hier!”

Goed zo !

Aagje Vanwalleghem is een beroemde turnster en haalde voor België vele medailles. Op welk toestel behaalde ze de 7e plaats in juni 2005 op het EK in Debrecen?

Goed zo !

Vul de uitdrukking aan die door het Vlaamse Woordenboek omschreven wordt als ‘ongepast, verstorend, niet conform, niet op zijn plaats, onaangepast, niet gewenst zijn’? Als een hond in…

Goed zo !

Wat geeft de term ‘cc’ aan voor een verbrandingsmotor?

Goed zo !
Pubquiz vraag Speelgoed 4782

Wat is de naam van de Hongaarse puzzel die uit 6 verschillende gekleurde vlakken bestaat, waarbij je elke rij van 3 blokjes kan verdraaien? Als de puzzel verdraaid is, is het de bedoeling om hem opnieuw in zijn oorspronkelijke positie te draaien.

Goed zo !

Welk transparant optisch element met vlakke gepolijste oppervlakken siert de cover van het album Dark side of the Moon van Pink Floyd?

Goed zo !