Walter Capiau kon als geen ander kinderen de dag van hun leven laten beleven. Naast een optreden met een blokfluit, was ook het opzeggen van een gedicht of het zingen van een lied mogelijk in het tv programma De Kinderacademie. Wie had op 9 jarige leeftijd een eerste grote doorbraak met het zingen van de cover van het nummer Ben (Michael Jackson)?

Goed zo !

Quizvraag  5686
© Dirk Van Esbroeck

We zijn op zoek naar de naam van een brouwerij, in het Vlaams-Brabantse Itterbeek. De brouwerij startte in 1702 als brouwerij "De Mol". Vandaag brouwt ze voornamelijk kriek, geuze en diverse fruitbieren.

Goed zo !

Quizvraag Fruit 5687
© Andreas Rother

We zoeken de 3-letterige naam van een kleine, bleekgroene appel, die bij het rijper worden geelgroen kleurt, met oranjerode blos en strepen. In de volledige naam staat er na die 3 letters ook nog Orange Pippin.

Goed zo !


Quizvraag Eten en drinken 5688

We zoeken een Amerikaans ijsmerk, opgericht in 1961, opgericht door Reuben Mattus en onderdeel van het moederbedrijf General Mills. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is de naam niet Europees, het zijn gewoon twee bedachte woorden zodat het er voor Amerikanen Europees uitzag. In de reclamewereld is dit bekend onder de naam "foreign branding".

Goed zo !

Quizvraag Acteurs James Bond 5689
© Allan warren

Deze acteur maakte in 1973 zijn James Bond-debuut in 'Live and let die' en gaf na 1985 de fakkel door aan Timothy Dalton. Geef voor- en achternaam.

Goed zo !


Quizvraag Sport 5690

Welke Roemeense Belg won in 2016 goud op de paralympische spelen in het tafeltennis in klasse 11 voor atleten met een verstandelijke handicap?

Goed zo !

Quizvraag Economie 5691

We zoeken de naam van een logistieke methode voor voorraadbeheersing, die is ontstaan in Japan. De bedoeling van deze methode is om levering en productie zodanig op elkaar af te stemmen dat er nauwelijks tot geen voorraden in een bedrijf nodig zijn. De leveringen gebeuren precies op tijd, dus er hoeft niets te worden opgeslagen. Dit zorgt uiteindelijk voor het wegvallen van de voorraadkosten en alle andere daar bij optredende kosten.

Goed zo !

Quizvraag Desserts 5692
© Algont

We zoeken een dessert waarvoor je drie aparte deelrecepten moet bereiden. Bladerdeeg is er daar één van. De overige ingrediënten die je nodig hebt zijn melk, dooiers, kristalsuiker, maïszetmeel, bloem, vanillestokje, eiwit, bloemsuiker, water. Het is een populair dessert bij onze noorderburen. Het verhaal gaat dat een Amsterdamse bakker zijn inspiratie voor de naam haalde bij de Franse benaming voor Klein Duimpje.

Goed zo !


Welke achternaam deelt de zanger van "De Wilde Boerndochtere" en "De Werkmens" met zijn broer, die journalist en televisiemaker is?

Goed zo !

Quizvraag Kunst 5694
© Hugo Glendinning

Welke choreografe richte het dansgezelschap Rosas op en staat aan het hoofd van de dansopleiding P.A.R.T.S. in Brussel? Beyonce gaf toe dat ze in haar klip 'Countdown' zich liet insprireren door de choreografie van 'Rosas danst Rosas'.

Goed zo !