Quizvraag Eurosong 5695
© Albin Olsson

We zoeken de artiestennaam van Tom Neuwirth, die het nummer "Rise like a phoenix" bracht op de Eurovision Song Contest in 2014.

Goed zo !


Quizvraag India 5696
© Harmanjaspreet singh

In het Noordwesten van India ligt de provincie Punjab. 39% van de bevolking is hindoe, 55% is aanhanger van een andere religie. Hoe noemen we de aanhangers van deze religie?

Goed zo !


Sweeney Todd is een film van Tim Burton naar de gelijknamige Broadwaymusical met Johny Depp en Helena Bonham Carter. Nadat het hoofdpersonage onterecht in de gevangenis heeft gezeten, wil hij wraak nemen en begint hij een zaak boven de winkel van Mrs. Lovett. Het beroep dat hij uitoefende voor hij de gevangenis in ging, komt hem nu goed van pas. Wat was zijn beroep? Het antwoord zit ook in de ondertitel van de musical.

Goed zo !

Quizvraag Dieren Honden 5698
© PierreSelim

We zoeken de naam van een herderhondenras uit Schotland. Samson is de bekendste in zijn soort. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is Samson geen bobtail.

Goed zo !


Jan Decleir werd bekend door acteerwerk voor de Internationale Nieuwe Scène met zijn rol in Mistero Buffo van Dario Fo. In 1992 en 1993 speelde hij ook in een serie voor kinderen waarin Bart Peeters elke dag op bezoek kwam nadat zijn dochters hem in bed een vraag stelden. Welke personage vertolkte Jan Decleir in deze serie?

Goed zo !

Quizvraag Natuurkunde 5700

Hoe heet het deel van een korenhalm dat boven het maaiveld blijft uitsteken, nadat bij de oogst de bovenkanten van de planten handmatig met een sikkel of machinaal door een maaidorser zijn verwijderd? In de herfst worden ze omgeploegd als grondverbeteraar.

Goed zo !

Achter de huizen om ons heen schuilt een wonderlijke wereld van opmerkelijke schuurtjes en tuinhuizen die verborgen blijft voor de buitenwereld. Welke presentator nam ons op Discovery mee langs de mooiste barakken van de lage landen?

Goed zo !

Quizvraag Muziek 5702
© Brian Marks

We zijn op zoek naar een Amerikaanse southern rockband uit Houston die werd opgericht in 1969 door Billy Gibbons. Het is een van de weinige rockbands die onafgebroken dezelfde samenstelling behield gedurende 46 jaar. Gimme all your lovin' is de eerste hit die de groep in 1984 scoorde. 11 weken stond deze in de Top 40 met als hoogste notering een 8e plek.

Goed zo !

Wie is deze Belgische voetballer? Hij is een middenvelder en staat momenteel onder contract bij het Franse FC Nantes. Hij is tevens een Belgisch international die reeds meer dan twintig interlands voor de Rode Duivels speelde.

Goed zo !


Quizvraag Economie 5704

We zijn op zoek naar een Belgische econoom die voor het eerst in de publieke belangstelling kwam met Moneytron. Hij ging later ook nog in de politiek, zo belandde hij ook nog in Hoegaarden waar hij zijn nieuwste partij meteen na de verkiezingen van 2014 weer ontbond door een beschamend resultaat van 0,3 procent voor de Kamer en 0,2 procent voor het Vlaams parlement.

Goed zo !

Wat is de rode draad van deze ronde?

Goed zo !