Fugofa goes quizzy 8

Quizronde 7: Materials

Organisatie quiz: Fugofa

Aantal ronden: 10

Aantal vragen: 86

Moeilijkheid: 59.19 %

Tot welk muziekgenre behoren volgende bands: “Anthrax, Black Sabbath, Iron Maiden, Judas Priest en Slayer”?

Goed zo !
Brabantse familie van architecten
© Paul Hermans

In de 15de en 16de eeuw, was er een Brabantse familie van architecten, glasschilders en beeldhouwers, afkomstig uit Mechelen. Hun succes bestond erin dat zij een totaalconcept aanboden. Ze realiseerden o.a.:

  • Sint-Romboutstoren (Mechelen)
  • Sint-Jacobstoren
  • Paleis van de Grote Raad (Mechelen)
  • Stadhuis van Gent
Hoe heet deze familie van bouwmeesters?

Goed zo !
oudste bier huidige biersoorten

Dit bier is de oudste onder de huidige biersoorten en wordt vooral nog gebrouwen in de Zennevallei. Vandaag wordt ze voornamelijk als grondstof gebruikt voor bieren die gezoet of hergist worden, zoals een geuze of een kriek. Deze biersoort is trouwens een door de Europese Unie erkende en beschermde gegarandeerde traditionele specialiteit. Graag de naam van deze biersoort.

Goed zo !
edelsteen amorfe variëteit van kwarts
© Kora27

Deze edelsteen is een amorfe variëteit van kwarts. Het kan kleurloos zijn, wit, melkachtig blauw, grijs, rood, geel, groen, bruin en zwart. Voor de mensen die wel eens naar Cap Gris-Nez of Cap Blanc-Nez gingen, kan de naam van die kuststrook helpen. Hoe heet deze edelsteen?

Goed zo !
mijnbouwgroep

Deze Brits-Australische mijnbouwgroep is één van de grootste in z'n soort en haalt wereldwijd onder meer ijzererts, aluminium, koper en industriële mineralen op. De groep is vernoemd naar de gelijknamige rivier in Zuid-Spanje, waar in 1873 hun eerste kopermijn werd opgestart. Wat is de naam van dat mijnbouwbedrijf?

Goed zo !
spelbord met dorpen en steden

In dit Duitse bordspel is het de bedoeling om grondstoffen te kweken en met de opbrengsten straten, dorpen en steden te bouwen. Wie het eerst het nodige aantal overwinningspunten behaalt, wint. Welk bordspel zoeken wij?

Goed zo !
derde metaalsoort naast ijzer en nikkel

IJzer en nikkel zijn 2 van de 3 meest voorkomende metalen die als magneten worden gebruikt? Wat is de derde metaalsoort?

Goed zo !