R1: Ronde 1R2: Ronde 2R3: Ronde 3R4: Ronde 4R5: Ronde 5Andere quiz

Organisatie quiz: Alexander Adams
Datum: 2019-12-02
Aantal ronden: 5
Aantal vragen: 47
Moeilijkheid quiz (100% = zeer moeilijk)
  • %
Quizvragen Natuurkunde 7189

We zijn op zoek naar de meer gangbare naam voor ammoniumchloride. Hoewel de grondstoffen, ammoniak (NH3 ) en waterstofchloride (HCl), zeer corrosief en toxisch zijn, vormen ze samen ammoniumchloride, een zout dat de basis vormt voor snoepgoed als drop meer bepaald een bepaalde soort drop. Onder welke naam kennen we dit wit kristallijn poeder?

Toon de eerste letter
De eerste letter: S


Kwisvragen Geneeskunde en lichaam 7190

Hier de symptomen voor van een ziekte die vooral voorkomt bij kinderen: Eerst is er een blaasje. Dat barst open en er komt een gele korst op. Daarna komen er meer plekken. Het gaat om een oppervlakkige infectie van de huid, die door streptokokken of stafylokokken wordt veroorzaakt. De blaasjes komen meestal voor rond de neus en de mond, maar ze kunnen ook elders op het lichaam voorkomen. Het vocht dat uit de blaasjes komt is zeer besmettelijk. Een andere, tot de verbeelding sprekende naam voor deze ziekte die wij zoeken is ‘krentenbaard’, die naam zoeken we dus niet.

Toon de eerste letter
De eerste letter: I


Quizvragen Geschiedenis 7191

Wat is de naam van de benzine, waaraan een verdikkingsmiddel is toegevoegd, zodat het beter blijft kleven als de (brandende) spetters ergens tegenaan vliegen? Op die manier vat de onderlaag eerder vlam. Het verlaagt tegelijk de neiging van de benzine tot ontbranden en maakt de verbranding trager. De benzinesoort werd voor het eerst gebruikt tijdens de Slag om Overloon tijdens de Tweede Wereldoorlog. In Vierlingsbeek gooiden P38's van de Amerikaanse luchtmacht zogeheten brandbommen op Duitse stellingen.

Toon de eerste letter
De eerste letter: N


Kwisvragen Flora 7192

Van welke boom zien jullie de vrucht hier op de foto?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Quizvragen Politiek 7193

De gezochte persoon was een Amerikaanse financier, veelvuldig miljonair en veroordeeld zedendelinquent. Op 10 augustus 2019 werd hij dood aangetroffen in zijn cel in het MCC New York. Of het moord of zelfmoord was is nog in onderzoek. In de nieuwe podcast ‘ ...: Devil in the Darkness’, gereleased in september, komt heel wat nieuwe informatie aan het licht. Heel wat getuigen deelden voor het eerst hun ervaringen met de van kindermisbruik verdachte miljardair delen. Hoe heet deze man?

Toon de eerste letter
De eerste letter: E


Quizvragen Mythologie 7194

Mythologie. Wie beval de inwoners van Thebe haar te aanbidden in plaats van de godin Leto, die maar twee kinderen had? Met deze hybris tartte ze de goden. Hierop doodden de kinderen van Leto, Apollo en Artemis, haar kinderen waarna ze van verdriet vluchtte naar Klein-Azië om er in een steen te veranderen. Haar tranen vormden de Achelous, de grootste rivier van Griekenland. Hoe heet deze dochter van Tantalos?

Toon de eerste letter
De eerste letter: N


Kwisvragen Strips 7195

Welk stripfiguur zie je hier? Normaalgezien komt hij steevast voor samen met zijn kompaan maar die hebben we er hier afgeknipt.

Toon de eerste letter
De eerste letter: P


Quizvragen Geschiedenis 7196

Operation Detachement was een Amerikaanse landingsoperatie in februari 1945. De Amerikanen moesten het gezochte eiland absoluut bemachtigen om daar een landingsbasis te voorzien. Welk Japans eiland zoeken we? Jullie kunnen het ook kennen van een pulitzerprijswinnende foto van Joe Rosenthal.

Toon de eerste letter
De eerste letter: I


Een cryptische vraag. Welke Bijbelse profeet beheert ook netwerken?

Toon de eerste letter
De eerste letter: E


Wie horen we hier?

Toon de eerste letter
De eerste letter: T


Volgende ronde

R1: Ronde 1R2: Ronde 2R3: Ronde 3R4: Ronde 4R5: Ronde 5Andere quiz