Quizronde 2: Ronde 2

Organisatie quiz: Alexander Adams

Aantal ronden: 5

Aantal vragen: 47

Moeilijkheid: 86.53 %

Quizvraag Eten en drinken 7199

Goedkoop en mierzoet. Zo zou je dit limonadeachtig drankje kunnen verwoorden. Het is te verkrijgen in verschillende smaken zoals Tropical en Orange en enkel te koop in de Aldi. Jullie zien ook een afbeelding Hoe heet dit drankje?

Goed zo !

Quizvraag Vlaamse film 7200

Deze film van Stijn Coninckx kwam uit in 2018 en brengt de gewelddadige overval in de Delhaize van Aalst in 1985 in beeld. Onder andere Jonas Van Geel, Jan Decleir en Viviane De Muncyk vertolken een rol in deze film. Welke film?

Goed zo !


Quizvraag Geneeskunde en lichaam 7201

De NIPT-test is een test die wordt uitgevoerd in onderzoek naar oa het syndroom van Edward en het syndroom van Down. Men onderzoekt het bloed van de moeder na ongeveer de 10e week als het DNA van het kind al aanwezig is in het bloed. Wat is de volledige naam van de NIPT test?

Goed zo !

Quizvraag Media 7202

Deze foto toont jullie de winnares van Bake-off Vlaanderen. Deze Limburgse bewees dat ze de keukenprinses van 2019 is. Maar wat is haar volledige naam? We zoeken dus voor- en achternaam.

Goed zo !


Quizvraag Dieren 7203
© Sandy Rae

De Limecola balthica is een in zee levend tweekleppig weekdier. Ze worden tot 30 millimeter groot en we herkennen ze aan hun brede, eivormige schelp met toegespitste achterzijde. Het schelpoppervlak is glad, zonder sculptuur. De kleur is variabel, de concentrisch gestreepte schelpen zijn bleekwit, geel, oranje of roze gekleurd. De top is vaak wat donkerder. Hoe heet dit veelvoorkomend schelpje?

Goed zo !


Quizvraag Informatica 7204

Van welk office programma zien we hier het icoontje?

Goed zo !

Voor deze vraag zijn we op zoek naar een Franse zegswijze die zowel in het Nederlands als in het Engels onvertaald gebruikt. Tegenwoordig wordt ermee bedoeld dat een vooraanstaande maatschappelijke positie bijzondere verplichtingen met zich meebrengt. Deze buitengewone verplichtingen hebben nadrukkelijk ook betrekking op de sociale omgangsvormen en de vervulling van een leiderschapsrol. Anders gezegd: iemand die bevoorrecht is door afkomst, geld of talent, heeft de plicht er iets goeds mee te doen en zich ernaar te gedragen.

Goed zo !


Deze legende binnen de Vlaamse soapwereld kennen we van zijn actieve rol in de theaterwereld en vooral van zijn rol als Dokter Dre in Thuis. Wat is zijn volledige naam? Voor -en achternaam dus.

Goed zo !

Quizvraag Architectuur 7207

Dit gebouw is sinds 1962 hét symbool van de stad Seattle. Maar hoe heet deze toren?

Goed zo !

Welke band bracht in 2009 deze ‘never forget you’ uit?

Goed zo !