Het verstand van Nevele 2018

Quizronde 7: Fauna en flora

Organisatie quiz: Het verstand van Nevele

Aantal ronden: 11

Aantal vragen: 91

Moeilijkheid: 91.74 %

Een gecastreerde hengst noemt met een ruin, maar hoe noemt men een gecastreerde haan?

Goed zo !
Pubquiz vraag China 3846

In 2017 vierden de chinezen het jaar van de haan. Maar welk dier staat in 2018 centraal in de Chinese dierenriem?

Goed zo !
Pubquiz vraag Bomen 3847

Al vanaf de lagere school verzamelt iedereen naarstig boomblaadjes. Maar herkennen jullie ook van welke boom dit blaadje komt?

Goed zo !

Naar jaarlijkse traditie vond ook begin dit jaar Het Grote Vogelweekend plaats. Hierbij telden meer dan 33.500 Vlamingen de vogels in hun tuin. De huismus stond dit jaar op nummer 2 en de vink op nummer 3. Maar welke vogel stond dit jaar op nummer 1?

Goed zo !

Welke communautaire vogel zien we hier?

Goed zo !

Op deze foto zien jullie een vliegsoort die niet enkel gekend staat om het feit dat het zo ongelofelijk klein is maar daarnaast is het ook gekenmerkt door heel gespierde poten. Omdat het vliegje zo dikke poten heeft, is het vernoemd naar een bekende acteur en bodybuildkampioen. Naar wie is dit vliegje vernoemd?

Goed zo !

Het usutu-virus is een arbovirus: het wordt uitsluitend verspreid door steekmuggen. Het werd in 1959 ontdekt in Afrika en de eerste Europese uitbraak vond in 2001 plaats in Oostenrijk. Daarna verspreidde het zich snel en ondertussen werd het al vastgesteld in onder andere Spanje, Nederland en België. In 2016 en 2017 vielen tal van vogels ten prooi aan het Usutu syndroom. Vooral één bepaalde vogel is er heel gevoelig voor en was hiervan het grootste slachtoffer. Over welke vogel hebben we het?

Goed zo !