Het verstand van Nevele 2018

Quizronde 9: Culinair

Organisatie quiz: Het verstand van Nevele

Aantal ronden: 11

Aantal vragen: 91

Moeilijkheid: 91.09 %

Het restaurant Hertog Jan dat 3 Michelinsterren in zijn bezit heeft, werd opgericht door onder andere maître-sommelier Joachim Boudens. Maar hoe heet de andere oprichter van dit restaurant?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 3863

Hoe noemen we de term waarbij men eten instrijkt met een geklutst ei zodat het na bakken een lichte glans krijgt.

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 3864

Zoals iedereen wel weet zijn mattentaarten een erkend streekproduct. Maar van waar komen deze mattentaarten?

Goed zo !
1000 seconden

1000 Seconden is van oorsprong een Vlaams kookprogramma dat in 1992 voor het eerst op TV1 (BRTN) werd uitgezonden. Bedoeling is om in duizend seconden oftewel 16 minuten en 40 seconden een driegangenmenu op tafel te toveren. Het programma werd tot 2003 gepresenteerd door wijlen Felice Damiano. Maar wie assisteerde Felice gedurende dit programma, m.a.w. we zoeken de naam van de kok?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 3866

Bij het koken heb je vaak veel benodigdheden nodig. Weten jullie ook de naam van onderstaand kookgereedschap?

Goed zo !
Pubquiz vraag Vissen 3867

In 2017 was de rode poon de vis van het jaar. Op 31 januari 2018 werd door de VLAM de vis van dit jaar verkozen. Weten jullie welke vis de vis is van 2018?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 3868

Iets wat we bijna dagelijks op ons bord te zien krijgen, is de aardappel. De aardappel is wereldwijd het belangrijkste voedselgewas na rijst, tarwe en mais. Maar weten jullie ook uit welk continent de oorspronkelijk komt?

Goed zo !

Welke actrice won in 2002 een Oscar voor beste actrice dankzij haar rol in Monster's Ball. Ze was de eerste gekleurde actrice die deze Oscar won. Daarnaast speelde ze onder andere ook mee in verschillende X-men films en ze is ook nog een bondgirl geweest.

Goed zo !