KBO Ename quiz 2020

Quizronde 9: Algemeen

Organisatie quiz: KBO Ename

Aantal ronden: 9

Aantal vragen: 140

Moeilijkheid: 83.25 %

Pubquiz vraag Koks 7795

Wat is de naam van deze chef-kok van het tweesterrenrestaurant The Jane in Antwerpen? Hij superviseert ook zijn eigen restaurant August die na 6 maanden na de opening, al met een score van 15 op 20 werd beloond in de nieuw Gault-Millau.

Goed zo !
Pubquiz vraag Literatuur 7796

We zoeken de naam van een boekenreeks, tekenfilmserie en van het soort wezens dat de hoofdrol daarin speelt.

Goed zo !
Pubquiz vraag Spellen 7797

Wat is de naam van dit spel met prachtig geïllustreerde kaarten? Bij dit gezellige bordspel is het belangrijk om je medespelers goed in te schatten en je verbeelding de vrije loop te laten gaan. Alle spelers hebben altijd zes kaarten in hun hand, waarop mysterieuze tekeningen te zien zijn. Om de beurt is een speler de verteller die een kaart uit zijn hand kiest en deze omschrijft. Dit kan door middel van een woord, een zin, het maken van een gebaar of zelfs een referentie naar een boek of film. Daarna moeten alle andere medespelers ook in het geheim een kaart uitkiezen die volgens hen past bij de zopas uitgesproken omschrijving.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7798

Dit Duitse bedrijf is nog steeds één van de grootste naaimachineproducten van de wereld. Het werd genoemd naar diens oprichter in 1862 en hun iconisch model met pedaal en tafel war er voor die tijd erg vooruitstrevend. Wat is de naam van deze fabrikant waarvan u het model 130 op het scherm ziet?

Goed zo !
Pubquiz vraag Kunst 7799

Op de foto zien jullie ”Sphere within Sphere", het bekendste werk van een Italiaans kunstenaar. Wat is de naam van deze kunstenaar? Of jullie mogen ook antwoorden met het Italiaanse woord voor tomaat.

Goed zo !
Pubquiz vraag  7800

Waarvan zien jullie het logo op het scherm?

Goed zo !
Pubquiz vraag Italië 7801
© Cicciotto

We zoeken de naam van een badplaats aan de oostkust van Italië, aan de Adriatische Zee. De plaats ligt dicht bij San Marino .Het is tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Het is de belangrijkste badplaats van Italië voor jongerenreizen vanwege het goede uitgaansleven in de stad. In de gezochte stad stierf ook Marco Pantani.

Goed zo !
Pubquiz vraag Middeleeuwen 7802

We zoeken de naam van een Middeleeuwse versterkte woontoren. Het was aanvankelijk een zelfstandig bouwwerk. In veel gevallen werden rond de toren in de loop der tijd andere gebouwen opgetrokken. Zo ontwikkelde zich het kasteel, waarbij de toren diende als laatste toevluchtsoord. Wat is de, uit het Gallo-Romaans afkomstige benaming die men aan dergelijke woontoren geeft?

Goed zo !
Pubquiz vraag Speelgoed 7803

Wat is de naam van dit speelgoed, gelijkend op meccano en lego. De plastieken onderdelen kunnen op verschillende manieren worden geklikt.

Goed zo !
Pubquiz vraag Vogels 7804

Wat is de naam van deze watervogel? Zijn donkere oorpluimen geven hem een karakteristiek uiterlijk.

Goed zo !
Pubquiz vraag Eenheden 7805

We zoeken de eenheid van elektrische capaciteit. Omdat de eenheid relatief groot is, worden in de praktijk veel vaker condensoren gebruikt waarvan de capaciteit in pico-, nano- of micro- wordt uitgedrukt. Het geeft aan hoeveel lading bij een bepaalde spanning in een condensator aanwezig is.

Goed zo !
Pubquiz vraag Mythologie 7806

We zoeken een figuur uit de Griekse mythologie. Zij was de dochter van Kronos en Rhea en dus een zus van Zeus, Poseidon, Hades, Hera en Hestia. Ze was de godin van de landbouw en de gewassen (op de eerste plaats van het graan). Ze wordt vaak afgebeeld met een korenaar in de hand. Haar Romeinse equivalent is Ceres.

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 7807

Naam van de film waarvan jullie een still op het scherm zien.

Goed zo !
Pubquiz vraag Natuurkunde 7808

We zoeken de andere naam voor stapelwolken, scherp afgelijnde wolken. De basis is donkerder, het bovenste deel met halfronde uitwassen is wit. Ze kunnen worden onderverdeeld in 4 soorten. De professor uit de stripreeks Piet Pienter en Bert Bibber heeft dezelfde naam.

Goed zo !
Pubquiz vraag Insecten 7809

Wat is de naam van deze walsvormige, donkerbruine kever? Het achtereind is iets verbreed. Het lichaam is bedekt met geel- tot bruinachtige haren. De kop is van bovenaf gezien niet zichtbaar. De kever komt vooral voor op de fijnspar.

Goed zo !
Pubquiz vraag Nobelprijs 7810
© Gorupdebesanez

Wat is de naam van deze Italiaanse toneelregisseur, acteur en toneelschrijver die in 1997 de nobelprijs voor literatuur won? Hij werd de 'meest getalenteerde politieke clown van Europa' genoemd. Op de dag waarop de toekenning van de Nobelprijs voor de Literatuur in 2016 werd bekendgemaakt, overleed hij in een ziekenhuis in Milaan.

Goed zo !

Dit Belgisch topmodel, geboren in 1977, brak eind jaren negentig door als model. Ze deed campagnes voor onder meer Chanel, Prada en Gucci, liep zowat alle shows en werd een muze van Karl Lagerfeld en Jean Paul Gaultier. Ze werkte voor kunstprojecten samen met onder meer Michaël Borremans. Haar naam graag.

Goed zo !
Pubquiz vraag Bomen 7812

Wat is de andere benaming voor de mammoetboom, de zwaarste boom in de wereld?

Goed zo !