Quizvraag Series 7686

Wie speelde de rol van Nick Van Loo in de fictiereeks quiz me quick? Deze jonge knaap van 12 stielen en 13 ongelukken probeert al maanden tevergeefs aan een job te komen. Hoewel hij in het bezit is van een koksdiploma, werkt hij als koerier bij een Japans restaurant. Hij kan aan een ongelooflijk tempo weetjes opslaan in zijn geheugen. Samen met zijn vriendin Cynthia woont hij op de derde verdieping in het stadscentrum. Hij is de drijfveer achter het team en komt met het plan op de proppen om deel te nemen aan de Superprestige.

Goed zo !

Quizvraag Aardrijkskunde 7687
© I, LimoWreck

We zoeken de naam van klein landelijk polderdorpje in het westen van de provincie West-Vlaanderen en een deelgemeente van Veurne. Het diepste punt van het dorpje is tevens het diepste punt van België.

Goed zo !

Wat is de derde letter van het griekse alfabet?

Goed zo !


Quizvraag Ontspanning 7689

We zoeken de naam van een internetrage waarbij men op de buik zo gestrekt mogelijk roerloos op de grond gaat liggen, met de armen langs het lichaam en het hoofd richting de grond. Om vervolgens doodstil te blijven liggen. Men laat zich in die positie fotograferen en deze foto wordt via sociaalnetwerksites verspreid.

Goed zo !

Quizvraag Dieren 7690

Wat is de naam van deze haai die bekend staat om de T-vormige kop?

Goed zo !


Quizvraag Algemeen 7691

Wie werd op 1 december 2019 de nieuwe CEO van Proximus? Hij nam het roer over van Sandrine Dufour, die de functie van Leroy tijdelijk waarnam als interim-CEO.

Goed zo !


Quizvraag Muziek 7692
© Marcel Antonisse

Wat was de naam van deze Nederlandse zangeres, actrice en presentatrice die in mei 2019 overleed?

Goed zo !

Quizvraag Auteurs 7693

Van welke Vlaamse schrijver zijn de romans Walvis en Los en het kinderverhaal ‘hoe ik vergeten geraakte’?

Goed zo !


Quizvraag Auto 7694

We zoeken de naam van een Nederlands fabrikant van exclusieve sportwagens. Het motto van de autofabrikant is "nulla tenaci invia est via" (vertaald "voor volhouders is geen weg onbegaanbaar"). Dit motto, en de merknaam zijn afkomstig van Nederlandsche Automobiel- en Vliegtuigfabriek "Trompenburg", een Nederlandse automobielfabriek die begin 20e eeuw internationaal doorbrak, maar in 1926 werd opgeheven. Eind 2014 werd de fabrikant failliet verklaard, maar begin 2015 werd dit faillissement teruggedraaid.

Goed zo !


Quizvraag Flora 7695
© TeunSpaans

We zoeken de Nederlandse naam voor de primula. De botanische naam Primula is afgeleid van het woord primus (eerste), en geeft aan dat het als een van de eerste bloeiers in het voorjaar werd gezien.

Goed zo !

Quizvraag Eten en drinken 7696
© John Phelan

We zoeken de naam van deze coctail. Deze is waarschijnlijk ergens in de jaren 40 ontstaan. Het is een mengsel van wodka en vers geperst sinaasappelsap.

Goed zo !