Quizvraag Media 7697

Wat is de naam van deze Belgische-Ijslandse kokkin? Ze is onder andere te zien op de culinaire zender Njam. Ze trad ook op in de VTM-programma’s Maste rChef en ze verving Sofie Dumont tijdens haar zwangerschapsverlof in het kookprogramma De keuken van Sofie. Ze nam in 2016 deel aan het spelprogramma De Slimste Mens ter Wereld.

Goed zo !

Quizvraag James Bond Hans Zimmer 7698

No Time to Die is de nieuwe James Bond film die uitkwam in 2020. De muziek wordt gecomponeerd door Hans Zimmer. Wie zong de titelsong?

Goed zo !


Quizvraag Frankrijk 7699

Wat is de naam van deze kaap aan het Kanaal bij de Franse gemeente Escalles in het departement Pas De Calais? Haar top ligt 134 m boven de zeespiegel. Er is een wandelpad van de top van de kaap tot aan het strand. De kaap is tevens een goede vindplaats voor het zoeken van krijtfossielen.

Goed zo !


Quizvraag Sprookjes 7700

Wat is de naam van dit sprookje van Hans Christian Andersen? Het verhaal gaat over een klein meisje, geboren uit een bloem. Het lieflijke meisje, dat slaapt in een notendop bedekt met rozenblaadjes, wordt ontvoerd door een pad uit het huis van de vrouw die de bloem plantte waaruit ze kwam. Ze wordt uitgehuwelijkt aan de lelijke zoon van de pad en wordt gevangengezet op een lelieblad, maar slaagt erin te ontsnappen met hulp van enkele vissen en een vlinder, die allen vertederd zijn door het kleine meisje. Ze wordt weer ontvoerd, ditmaal door een kever die met haar wenst te trouwen.

Goed zo !


Quizvraag Algemeen 7701
© Ngw 99

Als jullie bij de naam van deze stand-up comedian achteraan één letter toevoegt, bekomen jullie het merk van deze Belgische chocolade. Wat is de naam van de stand-up comedian?

Goed zo !

Quizvraag Geneeskunde en lichaam 7703

We zoeken de naam van dit mensgroot apparaat dat dient ter ondersteuning van de ademhaling bij personen die niet in staat zijn zelf adem te halen. Het apparaat werkt zonder het inbrengen van apparatuur in het menselijk lichaam. De werking ervan is gebaseerd op het mechanische inzicht in de menselijke ademhaling van John Mayow uit 1670. Bij haar introductie in 1927 was het een uitkomst voor slachtoffers van het polio-virus, die vaak verlamd raakten en stikten doordat ze niet konden ademen. Momenteel zijn er nog patiënten waarvoor deze behandeling de aangewezen methode is. Jullie antwoord bestaat uit 2 woorden.

Goed zo !

Quizvraag Geschiedenis 7704

Ilich Ramirez Sanchez is een in Venezuela geboren linkse guerrillastrijder. Hij werd in 1997 in Frankrijk veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Hij staat bekend onder zijn strijdersnaam Carlos. De pers gaf hem echter ook een bijnaam. Wat is die bijnaam? Lidwoord moet er niet bij.

Goed zo !

Quizvraag Literatuur 7705

"Het leven van een loser" is een geïllustreerde humoristische boekenserie. We vragen de naam van de Amerikaanse schrijver?

Goed zo !

De man die we zoeken werd geboren als Edward Glazenmakers te Leopoldsburg en is de grootste pornoproducent die ons land ooit heeft gekend. Naast filmproducer was hij ook uitgever van blaadjes zoals de “Swingers”, “Stoeipoesjes” en “X-Kiss”. Wat is zijn artiestennaam? De voornaam van zijn artiestennaam is Eddy.

Goed zo !

Quizvraag Media 7707

Wat is de naam van deze Vlaams voormalig acteur die bekend werd als Pico Coppens in de serie FC de Kampioenen?

Goed zo !

Quizvraag Ierland 7708

Wat is de naam van de Ierse Republikeinse opstand van 24-30 april 1916 en wordt gezien als één van de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van Ierland? Deze opstand markeert een splitsing tussen het Republikeinse en het algemene Ierse nationalisme.

Goed zo !


Quizvraag Muziek 7709

We zoeken een term voor het pianospelen waarbij 2 pianisten betrokken zijn. Twee spelers nemen plaats aan één piano, waarbij de ene speler de hogere registers van de piano bespeelt en de andere speler de basregisters.

Goed zo !

Quizvraag Series 7710

Wat is de naam van deze Amerikaanse animatieserie die in het Nederlands Ratjetoe heet?

Goed zo !

De Belgian Tornedo’s behaalden op het WK in Doha de bronzen medaille. Wie was naast Vanderbemden en Dylan en Kevin Borleé, de vierde Tornado? Hij begon de wedstrijd als eerste loper?

Goed zo !


Quizvraag Literatuur 7712

We zoeken de auteur van de roman Alleen maar nette mensen. De roman gaat over een jongen van joodse afkomst uit de chique Amsterdamse wijk Oud-Zuid die op zoek gaat naar een "intellectuele negerin" als vriendin. In 2019 schreef hij de roman Salomons oordeel, de "langverwachte opvolger" van Alleen maar nette mensen.

Goed zo !

Quizvraag Schrijfsters 7713

Wat is de naam van de schrijfster die in 1997 doorbrak met haar debuutroman Het lelietheater? Voor dit boek ontving zij in 1998 het Gouden Ezelsoor voor het bestverkochte literaire debuut . Haar tweede roman Het Tedere Kind kreeg daarentegen een aantal vernietigende recensies.

Goed zo !


Quizvraag Tennis 7714

Welke tennisser kreeg als bijnaam the x-man? We vragen hier wel de voor- en familienaam.

Goed zo !


Quizvraag Algemeen 7715

Wat is de naam van het bekendste merk van dit licht bouwmateriaal? Het is een materiaal dat tegelijkertijd dragend en isolerend is. Men kan er massieve muren mee optrekken of dubbele muren met een luchtspouw. We zoeken dus de meer gekende naam voor cellenbeton.

Goed zo !

Quizvraag Natuurkunde 7716
© Event Horizon Telescope

We zoeken de naam van een gebied in de astronomische ruimte waaruit niets, zelfs licht niet, kan ontsnappen. Dit is het gevolg van een extreme vervorming van de ruimtetijd die hier optreedt, door de zwaartekracht van een zeer compacte enorme massa. Rondom dit gebeid is er een denkbeeldig oppervlak dat als grens fungeert, de zogeheten waarnemingshorizon. Vlak boven deze waarnemingshorizon kan het licht nog net wel aan de enorme zwaartekracht ontsnappen. Jullie antwoord bestaat uit 2 woorden.

Goed zo !