Quiz der gekroonde tafelen 2016

Quizronde 5: Ronde 5: Hersenbrekers

Organisatie quiz: De Vernevelaars

Aantal ronden: 6

Aantal vragen: 72

Moeilijkheid: 90.79 %

Welke Japanse naam heeft de mat waar judoka’s op vechten?

Goed zo !
Pubquiz vraag Honden Stripfiguren 1769

Rotzooi, Rommeltje zijn beide betekenissen van de naam van deze hond. Wat is de naam van de domste hond ten westen van de Mississippi?

Goed zo !
Pubquiz vraag Netflix Moord Moordenaars Documentaires 2656

Alledaags kunnen we het proces rond deze vrouw zeker niet noemen. Zelden heeft een moordproces meer mondiale weerklank gekregen dan de seksmoord op de Britse studente Meredith Kercher in Perugia in het najaar van 2007. Deze Amerikaanse op de foto werd onschuldig bevonden voor de seksmoord. Wat is de voor- en achternaam van deze vrouw? In 2016 kwam er een gelijknamige Netflix documentaire uit.

Goed zo !

Ban Ki-moon, Bill Clinton, Barack Obama, John Kerry, Paus Franciscus… allemaal wereldleiders, uiten zich over de klimaatverandering in een documentaire van Fisher Stevens en Leonarde DiCaprio. Wat is de naam van deze documentaire die vanaf 30 oktober gratis te bekijken is?

Goed zo !
Pubquiz vraag Taal 2658

Accolade, komma, uitroepteken… allemaal tekens die iedereen zeker kent. Maar kennen jullie ook de naam van dit en-teken of et-teken?

Goed zo !
Pubquiz vraag Speelgoed 2659

Bot of metalen klompjes had je vroeger nodig op de speelplaats voor dit spel. De klompjes worden in de hand genomen, opgegooid en weer opgevangen. Welke naam gebruikten we voor deze klompjes?

Goed zo !
Pubquiz vraag Restaurant 2660

Comme Chez Soi geven we alvast mee als foutief antwoord op deze vraag. Van welke Belgische groep, tot 2007, van wegrestaurants en luchthavencatering zien we hier een foto?

Goed zo !
Pubquiz vraag Kunstenaars Architecten 2661

Welke Bulgaars-Amerikaans architect en installatiekunstenaar is vooral bekend vanwege zijn 'inpakkunst', die in nauwe samenwerking met zijn vrouw, Jeanne-Claude Denat de Guillebon, ontstond?

Goed zo !
Pubquiz vraag Stripfiguren 2662

Deze strip was lange tijd te zien in het kinderweekblad Zonneland. Wat is de naam van deze luilak die niet anders deed dan spieken?

Goed zo !
Pubquiz vraag Thuis 2663

Fluisteren heeft geen zin als Nancy in de buurt is. Ann Pira speelt ondertussen als sinds 2003 de kuisvrouw in Thuis. Maar weten jullie nog de voornaam van de vorige kuisvrouw van Marianne?

Goed zo !
Pubquiz vraag Informatica 2664

IT achtergrond is niet nodig voor volgende vraag. Dit chatprogramma was populair in de jaren negentign maar met de komst van MSN Messenger nam de populariteit echter flink af. Welk drieletterwoord is de naam van dit programma van Mirabilis?

Goed zo !
Pubquiz vraag Games 2665

Lang leve de spelletjes uit de jaren 90. Via een luik in het plafond werden deze mannetjes in een 'level' gedropt. Het doel was om zoveel mogelijk van deze mannetjes naar de uitgang te brengen. Wat is de naam van dit spelletje?

Goed zo !
Pubquiz vraag Samson en Gert 2666

Meneer de burgemeester, iedereen kent natuurlijk dit personage uit Samson en Gert. Walter De Donder is in het echte leven ook burgemeester. Maar kennen jullie de fictieve voornaam van de burgemeester in Samson en Gert?

Goed zo !
Pubquiz vraag Speelgoed 2667

Met de boodschap ‘Schoonheid en Liefde’ kwam deze pop op de markt in 1974. Kennen jullie nog de naam van deze speelgoedlijn?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 2668

Quézak, Nesquik, Vittel, Perrier, Herta… alle merken van de grootste voedingsmiddelenconcern ter wereld, Nestlé. In 1936 werd deze snoepdoos op de markt gebracht. Wat is de naam van deze doos bonbons?

Goed zo !

Tussen de tanden van de vork bevindt zich een scherpe rand die als mes fungeert. Een van de tanden is langer dan de andere. Wat is de naam van dit gereedschap dat wordt gebruikt wordt bij het naaien of het retoucheren?

Goed zo !