Quiz der gekroonde tafelen 2016

Quizronde 7: Ronde 7: Algemeen

Organisatie quiz: De Vernevelaars

Aantal ronden: 6

Aantal vragen: 72

Moeilijkheid: 90.79 %

Pubquiz vraag Rivieren Hongarije 2568

Boedapest werd in 1873 gevormd door het samenvoegen van Boeda en Óbuda op de westelijke oever van de rivier met Pest op de oostelijke oever. Welke rivier ligt hier in het midden?

Goed zo !
Pubquiz vraag Acteurs 2670

Welke acteur afkomstig uit Turnhout volgde Mark Demesmaeker en Gerty Christoffels op als presentator van groene vingers? Hij presenteerde dit van 2007 tot 2011.

Goed zo !
Pubquiz vraag Boeken 2671

Op 11 november 2016 kon je op radio 1 de boeken top 80 beluisteren. Welk boek van Khaled Hosseini haalde het voor 'oorlog in terpentein' en 'de kleine prins'?

Goed zo !
Pubquiz vraag Strips 2672

We zoeken de naam van een Nederlandse stripreeks over drie jonge vrouwen. het verschijnt sinds maart 1988 wekelijks in de Vlaamse en Waalse editie van het tijdschrift Flair. Welke stripreeks zoeken we?

Goed zo !

Waarvoor staan de letters "PP" in dit logo dat je kan zien wanneer sluikreclame in tv programma's opduikt? Dit is verplicht in België.

Goed zo !

Vanuit zijn bewondering voor dieren legde Dieter Coppens 8 weken lang zijn lot in de pootjes van dieren die ons al eeuwenlang fascineren, inspireren en helpen. Wat is de naam van deze één-reeks?

Goed zo !

We zijn op zoek naar de naam van een cynische award die wordt gegeven aan personen die bijdragen aan de menselijke evolutie door zichzelf op een spectaculair domme manier te laten verongelukken of ervoor zorgen dat ze zich niet meer kunnen voortplanten. Welke award zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Romeinse Rijk 2676

Welke afkorting van vier letters werd als insigne gebruikt vanaf de tijd van de Romeinse republiek en stond als inscriptie op openbare gebouwen en triomfbogen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Romeinen 2677

Welk historische relikwie dat door de Romeinen werd gebouw om de oprukkende pikten tegen te houden zien we hier? Je kan er heden ten dagen in de streek van Newcastle nog restanten van vinden.

Goed zo !
Pubquiz vraag Amerika Presidenten Amerikaanse presidenten 2678

Wat is de bijnaam van het buitenverblijf opgericht door president Franklin D Roosevelt van de verenigde staten? Sindsdien hebben verschillende opvolgers hier reeds hun intrek in genomen. Obama organiseerde er onder meer de G8 in 2012.

Goed zo !

Naast de wasbeer en de grijze eekhoorn mag deze drijvende waterplant sinds augustus dit jaar niet langer gehouden, gekweekt, verkocht of getransporteerd worden. Wat is de naam van deze plant?

Goed zo !