Quiz der gekroonde tafelen 2016

Quizronde 3: Ronde 3: Link

Organisatie quiz: De Vernevelaars

Aantal ronden: 6

Aantal vragen: 72

Moeilijkheid: 90.79 %

Pubquiz vraag Atletiek Babes 2244

In 2012 eindigde zij op de Olympische Spelen als twaalfde op de zevenkamp, een jaar later gevolgd door een derde plaats op de wereldkampioenschappen, de eerste Nederlandse vrouw die op een senioren-WK een medaille veroverde. Wat is de naam van deze Nederlandse atlete?

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 2631

Tik... tik... tik … en ga zo maar door, dat is het wat dit instrument doet. Dit heeft als functie het tempo aan te geven in de muziek maar ook om te controleren of men het tempo weet vast te houden. Maar hoe heet dat tikkend instrument?

Goed zo !

Dit bouwwerk is bekend van een programma waar men als doel had sleutels te bemachtigen aan de hand van puzzels en allerhande opdrachten. Indien ze faalden tijdig terug te keren in het finale spel werden er tijgers losgelaten. Hoe heet dit bouwwerk alsook het gelijknamige spelprogramma?

Goed zo !

Deze flamboyante Britse talkshow presentator is bekend van “Chatty man” waarin hij internationale beroemdheden interviewt, dit vaak samen met een cocktail in de hand zodat iedereen wat losser wordt. Maar wie is deze man?

Goed zo !
Pubquiz vraag Dinosauriërs 2636

In de film 'Jurassic park' krijgen we een unieke inkijk op het leven van dinosauriërs. De dinosauriër die we zoeken wordt ook wel 'snelle rover' genoemd. De dino is een geslacht van vleesetende theropode dinosauriërs, behorend tot de groep van de Maniraptora. Maar hoe kennen wij deze snelle rover nog?

Goed zo !

Jullie zijn misschien afgeleid door de borsten van Nathalie Meskens, maar we zijn opzoek naar een boek van Marc De Bel. Het hoofdpersonage raakt tijdens een van zijn zwempartijtjes verstrikt in een ketting en ziet daar een doodshoofd. Wanneer ook zijn hond Sadee verdwijnt starten ze een zoektocht. Over welk boek van Marc de Bel gaat het hier?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 2640

Deze fietsen van de NMBS kan je sinds 2012 huren in tot op heden 44 stations en dat voor slechts 10 euro per jaar, ze zijn uitermate handig om je makkelijke te verplaatsen in steden. Hoe heet het fietsen-deel-project van de NMBS.

Goed zo !