Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Quiz Quiz van TTC De Pinte 2017

Quizronde 7: Drietrapsspecial

R1: Reeks 1R2: Special 1R3: Reeks 2R4: Reeks 3R5: Reeks 4R6: Reeks 5R7: DrietrapsspecialR8: Reeks 6R9: Reeks 7Andere quiz
   Organisatie quiz TTC De Pinte
   Datum: 2017-12-14
   Aantal ronden9
   Aantal vragen95
   Moeilijkheid52.82%

Quizvraag Religie 3467Reeks 1, voor 1 punt: De zogenaamde Pericope Adulterae, u wellicht beter bekend als het verhaal van Jezus en de overspelige vrouw, is een beroemde passage uit de Bijbel. De passage beschrijft een confrontatie tussen Jezus, de Schriftgeleerden en Farizeeën over de vraag of een vrouw, die op heterdaad betrapt is op overspel, gestenigd zou moeten worden. Welke legendarische woorden spreekt Jezus hier volgens hoofdstuk 8, vers 17 van het evangelie volgens Johannes, met als doel de menigte het hart in eigen boezem te laten steken?

Reeks 1, voor 2 punten: In 2009 ging Lucas Van Den Eynde vreemd met de vrouw van Tom Van Dyck. Dat gebeurde in de serie ‘Van Vlees en Bloed’. Het leverde het personage van Lucas Van Den Eynde alvast een bijnaam op die in Vlaanderen even gemeengoed werd. Wat was die naam ook alweer?Quizvraag Informatica 3469Reeks 1, voor 3 punten: Als u van plan bent om een scheve schaats te rijden dan kan dat tegenwoordig natuurlijk via het internet. De website die wij zoeken, is één van de bekendste sites die u kan helpen om discreet vreemd te gaan. De slogan is dan ook “Herbeleef de passie, begin een affaire”. Een paar jaar geleden haalde het bedrijf achter de website zich nog de woede van het Belgisch koningshuis op de hals toen het onze vorsten gebruikte voor een reclamecampagne. Naam graag van de website.

Reeks 2, voor 1 punt: Reuzenschildpadden, zeeleguanen, zeehonden, flamingo’s, pinguïns en pelikanen. Als we alle dieren op deze eilandengroep zouden opnoemen, komen we papier tekort. Deze eilanden inspireerden Darwin bij zijn evolutietheorie. Hoe heet deze eilandengroep die tot Ecuador behoort?


Reeks 2, voor 2 punten: Met een goede 90 000 inwoners en een oppervlakte van ongeveer 450 km² is dit één van de kleinste landen ter wereld. Het land is eigenlijk een eilandengroep, die te noorden van Madagaskar ligt in de Indische Oceaan. Niet alleen vanwege de stranden, maar ook door de unieke flora en fauna is het een toeristisch aantrekkelijke locatie. Hoe heet dit land?

Reeks 2, voor 3 punten: Iedereen kent hoogstwaarschijnlijk de versie van de Vengaboys die naar Ibiza gingen. Wij willen graag de titel van het origineel nummer uit 1975. We kunnen u alvast meegeven dat het land dat aan de basis lag van het nummer van Typically Tropical in de Caraïben ligt en Bridgetown als hoofdstad heeft.Quizvraag Natuurkunde 3473Reeks 3, voor 1 punt: Dit runderras is over het algemeen een dikbilrund. Het staat bekend om zijn imposante spiermassa en heeft een rustig karakter. Het vlees is heerlijk sappig en bevat weinig vet. Het dier komt vooral voor in Midden- en hoog-België, maar in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, vind je het tegenwoordig over heel de wereld. Hoe heet dit runderras?Quizvraag Eten en drinken 3474Reeks 3, voor 2 punten: Het kleinhoofd van een rund heeft niets te maken met de kop van het dier. Het bevindt zich in het achterkwartier boven het groothoofd en de kogel. Wat is de typische naam van een stuk vlees dat, net als de Tournedos, uit dit kleinhoofd wordt gesneden? Het is genoemd naar een Franse schrijver en politicus, wiens kok als eerste dit malse stukje vlees zou hebben bereid.
Quizvraag Eten en drinken 3475Reeks 3, voor 3 punten: Volgens sommige juryleden is vlees van dit Spaans ras het beste dat u kan krijgen. Door de aard van het ras, de ouderdom van het dier en de specifieke voeding die deze runderen vandaag krijgen, is er een mooie vetdooradering, wat het vlees een spectaculaire smaak geeft. Wij willen graag de Spaanse naam van het ras. Die naam betekent letterlijk vertaald ‘Galicisch blond’.Quizvraag Films 3476Reeks 4, voor 1 punt: Deze legendarische Volkswagen kever met nummer 53 op de kap en zijkant speelt de hoofdrol in 5 films van Disney. De eerste film, getiteld “the Love Bug” verscheen in 1969. De voorlopig laatste film kwam 25 jaar later uit. Naam graag van dit wagentje.Quizvraag Films 3477Reeks 4, voor 2 punten: Deze rode sportwagen speelt de hoofdrol in de Amerikaanse computeranimatiefilm “Cars” van Pixar, nu onderdeel van Disney. Wij zoeken de naam van dit wagentje, verwijzend naar de familienaam van een animator van Pixar die in 2002 de strijd tegen kanker verloor.
Quizvraag Films 3478Reeks 4, voor 3 punten: In de originele “Gone in 60 Seconds” van Halicki uit 1974 kreeg een gele Ford Mustang een meisjesnaam mee die u misschien bekend in de oren zal klinken. Ook de Shelby GT500 uit de remake uit 2000 met Nicolas Cage en Angelina Jolie in de hoofdrol, kreeg dezelfde naam mee. Het was de laatste van de 48 auto’s die Cage op 1 dag moest zien te stelen. Naar welke naam zijn wij op zoek?

Reeks 5, voor 1 punt: Al sinds 1964 wordt deze exclusieve kalender jaarlijks uitgebracht. De kalender wordt niet verkocht, maar door het bedrijf dat de kalenders uitgeeft, verdeeld aan belangrijke klanten en beroemde mensen. De kalender maakt gebruik van topmodellen die variërend van uitdagend tot artistiek naakt op de kalender staan. Wat is de naam van het bedrijf dat deze kalenders uitgeeft?

Reeks 5, voor 2 punten: Serena Williams was deze zomer één van de laatste, maar zeker niet de eerste zwangere dame die naakt poseerde voor Vanity Fair. Het was een ode aan een legendarische foto uit 1991 van Amerikaanse actrice die naakt en hoogzwanger op de cover van Vanity Fair prijkte. De cover stuitte op zo veel commoties dat verschillende winkelketens weigerden het blad te verkopen. Wie stond er in 1991 op de cover?
Quizvraag Kunst 3481Reeks 5, voor 3 punten: Deze foto uit 1980, getiteld “man in polyester suit” werd twee jaar geleden geveild voor maar liefst 478.000 euro. Het is één van soms expliciete homoseksuele erotische werken van deze Amerikaanse fotograaf. Zijn zwart-wit foto’s hebben een iconische positie ingenomen in de fotografiegeschiedenis, maar zorgden vaak voor controverse. Wat is de naam van deze fotograaf die in 1989 overleed aan aids?Volgende ronde

R1: Reeks 1R2: Special 1R3: Reeks 2R4: Reeks 3R5: Reeks 4R6: Reeks 5R7: DrietrapsspecialR8: Reeks 6R9: Reeks 7Andere quiz