Gemakkelijke pubquizvragen algemeen

448 resultaten

Pubquiz vraag Algemeen 5468
© Jan Arkesteijn

The Ocean Cleanup is een groots opgezette organisatie om plastic afval op te ruimen uit de oceanen die bedacht is door een jonge Nederlandse uitvinder en milieuactivist die er talrijke prijzen mee heeft gewonnen. Een eerste project zwom als het ware als een grote V door de oceanen om zo platsic te vangen. Wat is de naam van deze Nederlander?

Goed zo !
Pubquiz vraag Disney 5402

Aladdin kan altijd rekenen op zijn aapje, dat meestal heel lief is maar soms ook wel een beetje egoïstisch kan zijn. Hij is ook gek van blinkende voorwerpen. Wat is zijn naam?

Goed zo !

"De dikke en de dunne" waren een Brits-Amerikaans komisch duo uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Wat waren hun namen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 5380
© Björn Láczay

De Belgische warenhuisketen Galeria Inno is sinds 2001 een dochteronderneming van het Duitse Galeria Kaufhof. Welke naam had de keten sinds de oprichting in 1897 tot de fusie met Bon Marché en Vaxelaire in 1969?

Goed zo !
Pubquiz vraag Londen 5369
© Bjørn Christian Tørrissen

We zoeken een spoorweg- en metrostation in London. Tot 2007 was het station de eindhalte van de Eurostar die sindsdien aankomt in St-Pancras Station. Tot de renovatiewerken die startten in 2015, was het het metrostation met het meest aantal reizigers.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 5360
© Isis

Wat is de naam van de cassette waarmee vier stereo-opnames parallel kunnen worden opgenomen? Door de magneetkoppen dwars op de looprichting van de band te verplaatsen, kan tussen de vier opnames heen en weer worden geschakeld. Begin jaren 70 verdween dit type cassette van het toneel, om plaats te maken voor de populairdere compact cassette. We zoeken de Engelse naam.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 5337
© Andre Engels

In de aanloop naar Sinterklaas duiken er tegenwoordig altijd protesten op. Welke term wordt in de Verenigde Staten gebruikt voor een geschminkt gezicht dat wordt gebruikt om een karikatuur van een Afro-Amerikaanse slaaf op te voeren?

Goed zo !

Thailand heeft een reputatie als bestemming voor sekstoerisme en je houdt het er dus maar best veilig. Vorig jaar kwamen 12 minderjarigen en hun begeleider dagenlang vast te zitten, nadat ze onbeschermd te diep op onderzoek waren gegaan in een vochtige grot. Er kwamen 90 duikers aan te pas om hen terug te trekken. Wat is de naam van deze grot?

Goed zo !

Hoe noemt men het getal dat bestaat uit 1 gevolgd door 18 nullen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Spanje 5288
© flydime

Ieder land heeft zijn eigen festiviteiten. Mexico heeft zijn dia de los muertos, Ierland heeft st-Patricks day en Duitsland zijn Oktoberfest. Maar welke bekend feest houdt men jaarlijks in de Spaanse stad Bunol waar de straten jaarlijks rood kleuren. Ruim 30.000 mensen gooien zo’n 125.000 kilo tomaten naar elkaar in het grootste tomatengevecht ter wereld. Niemand weet precies hoe het ooit is begonnen en er zit dus geen oude traditie aan vast, maar dat maakt het niet minder leuk. Hoe heet dit tomatengevecht?

Goed zo !
Pubquiz vraag Nederland 5264
© Henk Monster

We zijn op zoek naar een treindienstsoort van de Nederlandse Spoorwegen (NS). Andere spoorwegvervoerders in Nederland gebruiken de aanduiding stoptrein. Voor 2003 gebruikte de NS deze aanduiding ook. Tussen dat jaar en 2012 veranderde de NS de aanduiding voor deze treindienstsoort. Hoe heet deze treindienstsoort?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 5258

De teletubbies werden begin de jaren 2000 erg populair in Groot-Brittanië, België en Nederland. De figuren beleven in en rond hun huis in een felgroen heuvellandschap allerlei eenvoudige avonturen. Het merendeel van de tekst bestaat uit krom uitgesproken kreten die iedere aflevering terugkomen. De jongste teletubbie kenmerkt zich door een rode kleur, step en cirkelvormig figuur op het hoofd. Hoe heet deze teletubbie?

Goed zo !

Onlangs kwam in het nieuws dat een wiegje van een bepaalde consument uit de rekken werd gehaald. Consumentenwaakhond CPSC meldde op hun website dat er sinds het wiegje op de markt is gekomen in 2009, er al 30 baby’s in zijn gestorven. Alle omgekomen baby’s waren 3 maanden of ouder toen ze tragisch kwamen te overlijden in het bewuste stoeltje. Welk bedrijf produceerde deze stoeltjes?

Goed zo !

De Siciliaanse maffia, de Napolitaanse camorra of de Calabrese Ndrangheta zijn Italiaanse georganiseerde misdaadorganisaties… ze kunnen elkaar niet luchten maar over 1 ding zijn ze het allemaal eens… de geheimhoudingsplicht. Wie zich hier niet aan houd wordt Spijtoptant of pentiti genoemd. Zij moeten rekening houden met dodelijke vergeldingsacties… Ook word de geheimhoudingsplicht verwacht van buitenstaanders en potentiële getuigen van maffiamisdrijven. Hoe wordt de geheimhoudingsplicht genoemd?

Goed zo !

Dit is de graftombe van Victor Noir… een Frans journalist die bekend staat op de manier waarop hij stierf, namelijk in een “duel met Pierre Bonaparte”, de neef van Napoleon. De Mythe zegt dat het plaatsen van een bloem in de omgekeerde hoge hoed, na het kussen van het standbeeld op de lippen en wrijven over zijn genitale gebied de vruchtbaarheid zal verbeteren, een zalig seksleven zal brengen, of in sommige versies een echtgenoot binnen het jaar. Met alle gevolgen voor het standbeeld nadien. Op welke wereldberoemde begraafplaats is dit gelegen?

Goed zo !