Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Moeilijke pubquiz vragen algemeen

Filter op niveau van de vragen: Alle niveau's - Makkelijk - Gemiddeld - Moeilijk


Quizvraag Algemeen 8457

Sommige mensen reageren bij het eten van bepaalde voedingsproducten of contact met bepaalde stoffen, met een ongewone lichamelijke reactie. De reactie is niet gevaarlijk maar kan ongemakken veroorzaken. Hoe heet deze reactie?Quizvraag Algemeen 8225

Welke IATA-luchthavencode staat er op je bagagelabel wanneer je vliegt naar Los Angeles International Airport?Quizvraag Auto 8153De letters in FIAT staan volgens sommigen voor Fiasco In Auto Techniek. Deze bewering is misschien wel juist, maar de afkorting staat toch voor iets anders. De F staat voor Fabricca, de I voor Italiana de A voor Automobili. Maar waarvoor staat de letter T?Quizvraag Algemeen 7502

© Hans Peters

Dit is een afscheidsgroet, populair geworden door Peter Knegjens: een Nederlands sportverslaggever, presentator en reclamemaker die vooral bekend werd door zijn bloemrijk taalgebruik. We zoeken een tweeledige, staande uitdrukking.
Quizvraag Algemeen 6137

© Allard Pierson was een van de eerste seculiere humanisten in Nederland

Deze intellectuele, literaire en wetenschappelijke beweging van de vijftiende tot de zestiende eeuw, die elke vorm van kennis wilde baseren op de literatuur en cultuur van de klassieke oudheid, heeft als bekendste aanhanger Desiderius Erasmus. De beweging verving in die periode, als filosofie en opvatting van de werkelijkheid, het bovennatuurlijke verklaringsmodel van de Kerk door het concept van de mens als maat van alle dingen.

Wij van het quizteam zijn fans van auto’s met pit. Ford Ka, Toyota Yaris, Peugeot 205 allemaal racepaarden uit onze persoonlijke stallen. We zijn op zoek naar nog zo’n paradepaardje. Welke auto (merk + type) zoeken we hier?B. Als u onder meer houder bent van een American Express Platinum - kaart én u hebt een jaarlijks persoonlijk inkomen van minstens 180 000 euro, maakt u kans op deze 'invitation only' kaart van datzelfde American Express. Uiteraard met tal van voordelen eraan verbonden, en de kaart zelf is een leuk titanium hebbeding met erop gelaserde informatie. Wat is de officiële naam van deze 'black card' voor rijke medemensen?23) Wie staat er op het nieuwe briefje van 50 pond? Hij was een Britse wiskundige, computerpionier en informaticus, mathematisch bioloog en logicus.


2 in 1. In 1999 opgericht Brits sportwagenmerk waarvan u het M15 - type op het scherm ziet. Tevens de naam van de redelijk geweldige acteur die in ‘The Lord of the Rings’ met overgave gestalte gaf aan Denethor, stadhouder van Gondor.Deze Chinese term betekent zoveel als 'drie witten'. Het verwijst naar ogen waarvan het witte gedeelte boven of onder de iris zichtbaar is. Als het wit onder de iris zichtbaar is, zou dit duiden op een fysiek onevenwicht, zoals bij alcoholisten of drugsverslaafden. Als het wit boven de iris zichtbaar is, zou dit wijzen op een geestelijk onevenwicht, zoals bij moordenaars en psychopaten. In beide gevallen gelooft men dat mensen met dit verschijnsel ongeluk en geweld aantrekken. Onder anderen John F. Kennedy, Marilyn Monroe en Charles Manson vertoonden dit verschijnsel. Wat is die Chinese term? We vinden de term ook terug in de titel van een roman van Jef Geeraerts uit 1989.