Gemakkelijke pubquizvragen algemeen

448 resultaten

Pubquiz vraag Algemeen 8233

In Zuid-Afrika noemen ze het flaterwater. Onder welke naam kennen wij deze correctievloeistof?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 8231

Met welk Zwitsers luxemerk bedankte Niki Terpstra zijn ploegmaats voor de overwinning in de Ronde Van Vlaanderen in 2018?

Goed zo !
luchthaven Los Angeles

Welke IATA-luchthavencode staat er op je bagagelabel wanneer je vliegt naar Los Angeles International Airport?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 8223

Wurlitzer is een bekende fabrikant van dit type muziekapparaat, waarbij de gebruiker, door geld in te werpen, zijn favoriete plaat kan horen? Hoe heet dit apparaat?

Goed zo !
Pubquiz vraag Auto 8217

In België wordt deze Geit genoemd, in Nederland Eend, in Engeland Tin Snail. Maar wat is de Franse naam voor deze alom bekende Citroën?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 8210

De doe-het-zelvers onder ons herkennen ongetwijfeld het gereedschap op deze foto. Het is een lijmklem of lijmknecht, dat gebruikt wordt om onderdelen die aan elkaar gelijmd moeten worden, tijdelijk te klemmen, totdat de lijm droog is. Wij zoeken de verbastering afkomstig van het Franse woord voor klemmen.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 8200

Geen tuchtroede, plak of billenkoek meer als onderdeel van de hedendaagse opvoeding van onze kinderen. Daarentegen zetten we het kind bij ongewenst gedrag apart om af te koelen en te laten nadenken over zijn of haar gedrag en de gevolgen. Er wordt soms ook gesproken van de naughty chair. Onder welke andere Engelse naam - en tevens volleybalterm - kennen we deze opvoedingstechniek?

Goed zo !

Hoe schrijf je 4.444 in Romeinse cijfers?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 8159

In het logo van het Zwitser chocolademerk Toblerone staat de Matterhorn afgebeeld. In deze berg zit tevens een dier verborgen wat ook in het wapenschild van de stad Bern, de thuisbasis van het merk, terug te vinden is. Welk dier is dit?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 8158

De vraag mag ook eens iets korter zijn. Van welke app is het onderstaande logo?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 8122

Een gemotoriseerde riksja, aangedreven door een tweetaktmotor en beschikkend over 1 voorwiel en 2 achterwielen. We zien deze vooral in Aziatische landen verschijnen als openbaarvervoermiddel. Welke benaming geven we aan dit voertuig?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wapens 8118
© Keitsist

Eind 19e eeuw werden voor het eerst kogels vervaardigd door een Britse legermunitiefabrikant in een plaatsje nabij Calcutta. Deze kogels fragmenteerden bij een impact en zorgden voor zware verwondingen bij mens en dier. Het gebruik van fragmenterende kogels werd in 1899 verboden door de Vredesconferentie van Den Haag. Maar ondanks dit verbod werden deze toch nog gebruikt in WO I. Als je weet in welk stadje in India deze vervaardigd werden dan ken je ook de naam van deze kogel. Dewelke?

Goed zo !
Pubquiz vraag Actrices 8117

Deze Hongaars-Amerikaanse actrice werd met de voornaam Sari geboren. Om haar acteerprestaties staat ze niet zozeer bekend, maar wel om haar schoonheid, negen huwelijken, liefde voor juwelen en haar scherpe tong. Een bekend citaat van haar is: “When you get married and get divorced, you must give back the ring, but keep the stone." Ze overleed op 18/12/2016 en werd net geen 100 jaar. Onder welke artiestennaam kennen we deze actrice?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 8109

Welke organisatie publiceert elk jaar The State of the World’s Children, een onderzoeksrapport aangaande belangrijke thema’s met betrekking tot kinderen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 8097

Met welk hard witgekleurd materiaal duidt men de 14e en de 62e huwelijksverjaardag aan?

Goed zo !