Gemakkelijke pubquizvragen algemeen

448 resultaten

Pubquiz vraag Algemeen 7416

In juni 2019 raakte bekend dat dit bedrijf na 31 jaar verdwijnt van de New Yorkse beurs. Het werd immers verkocht aan een Franse miljardair voor 3,7 miljard dollar. Het bedrijf is het tweede grootste veilinghuis ter wereld. Welk bedrijf, opgericht in 1744, zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7385

Prins Andrew was eind 2019 niet uit het nieuws weg te slaan. Dat had hij natuurlijk vooral aan zichzelf te danken door een bijzonder onhandig interview over zijn band met een Amerikaanse miljardair die deze zomer nog maar eens in opspraak kwam voor seksueel misbruik van minderjarigen. Wat is de naam van die miljardair?

Goed zo !

De tweede prijs die we zoeken is een cynische eer die wordt gegeven aan mensen die bijdragen aan de menselijke evolutie door zichzelf op een spectaculair domme manier te laten verongelukken en dus zichzelf niet meer kunnen voortplanten. De prijs is genoemd naar de bedenker van de evolutietheorie.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7356

Dit is de hoogste berg van Japan waarnaar ook een producent opgericht in 1934 van film en cameramateriaal is genoemd. Over welk bedrijf hebben we het hier?

Goed zo !

Wie al eens tijdens het wisselen van tv kanalen is blijven hangen op Tommy's Teleshopping kent deze ongetwijfeld. Wat is de naam van dit toestel waarmee je in géén tijd in topconditie geraakt?

Goed zo !

Wat is de echte naam van deze 'raketman' die met zijn flyboard het Kanaal heeft overgestoken?

Goed zo !

Safety first dachten ook de Denen. We zijn op zoek naar het bedrijf dat in 1901 werd opgericht in Kopenhagen als beveiligingsbedrijf en sindsdien uitgegroeid is tot marktleider in de facilitaire dienstverlening.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7319

We starten deze ronde met een vleugje nostalgie. Als kind lazen we het allemaal, hoe heet dat Nederlandstalige educatietijdschrift, wekelijks uitgegeven door Averbode nu ook al weer? Nota bene: het richt zich specifiek op kinderen van het 3e en 4e leerjaar.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7304

Welk figuur zie je hier?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7276

In Winterslag, nabij Genk vinden we een vrij nieuw cultureel centrum. Winterslag doet vast bij velen een belletje rinkelen want inderdaad daar was vroeger een steenkoolmijn. Rond en in die steenkoolsite heeft men dit project opgestart. Vanaf 2008 vestigde zich daar een bioscoop, een academie voor media en design en een polyvalente hal waar er geregeld exposities zijn. Hoe heet dit geprezen ontwikkelingsproject?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7266

Hier zien we een stapel cellen beton blokken, soms ook wel kimblokken genoemd. Bouwvakkers zullen deze eerder noemen naar zijn merknaam die tot 1993 Durox was. Wij zoeken dus de beter gekende merknaam.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7264

Voor welk bedrijf werkt deze man?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7256
© RISE

Welke Japanse opruimadviseur en bestseller auteur zoeken we hier. Ze werd in 2015 door Time magazine uitgeroepen tot een van de 100 meest invloedrijke personen van afgelopen jaar. Onlangs kwam een netflix serie on line met haar tips en trics voor de sloddervossen onder ons.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7241

Afgelopen lente werd de ruime regio van Evergem geteisterd door een legionella uitbraak. Een zeer besmettelijke en dodelijke bacterie die het leven koste aan 2 personen, tal van anderen werden opgenomen in het ziekenhuis. Gezien de bron van de besmetting niet onmiddellijk duidelijk was, werd een ware klopjacht georganiseerd. Uiteindelijk maakte op 4 juni een papierfabriek uit de Gentse haven zelf bekend verantwoordelijk te zijn voor de uitbraak. Welke Gentse papierfabriek lag door middel van een slecht onderhouden koelinstallatie aan de basis van de uitbraak?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7231

We zien een draairoede. Het is een sluiting waarmee dubbele deuren en ramen van binnenuit kunnen worden vergrendeld. Dat kan door middel van één beweging van een kruk, kruiskruk, hefboom of een speciale sleutel. Hoe noemen we zo’n draairoede nog?

Goed zo !