Gemakkelijke pubquizvragen sport

580 resultaten

Diegenen onder jullie die af en toe eens een fitnesszaal aan de binnenkant zien, kennen ongetwijfeld de Kamagon Ball. Deze plastic bal met twee handvaten kan gevuld worden met water en wordt gebruikt voor kracht- en stabiliteitstraining door gebruik te maken van de traagheid van het water. Hierdoor worden verschillende spiergroepen geactiveerd. Deze bal zou efficiënter zijn dan zijn voorganger, die jullie hier zien op de foto. Deze heeft maar één handvat en kan niet gevuld worden met water. Maar hoe heet dit fitnessinstrument?

Goed zo !

Dit basketbalteam is geen club uit de NBA, maar heeft sinds decennia naam en faam gemaakt als demonstratie- en showteam. Het wil vooral de mogelijkheden van basketballen op een spectaculaire manier tonen aan het publiek. Omdat de Amerikaanse basketballiga’s oorspronkelijk enkel blanke spelers toelieten, bestond dit showteam lange tijd enkel uit Afro-Amerikanen die geweerd werden uit de andere ploegen. Ook de naam van het team verwijst naar hun roots. Graag deze naam.

Goed zo !

Veel van de Belgische nationale sportteams hebben een bekende of mindere bekende bijnaam, zoals de Rode Duivels. Vaak is die afgeleid van een dier, wat bijvoorbeeld het geval is bij de hockeyploegen Red Lions en Red Panthers. Maar in welke sporttak vertegenwoordigen de Red Dragons en de Yellow Tigers ons land?

Goed zo !
Pubquiz vraag Tennis 4109

Welke tennisser staat momenteel (oktober 2018) op nr. 1 op de wereldranking? Ondanks een blessure in het voorjaar kon deze man opnieuw tot bovenaan de ranglijst klimmen. Hij is ook de speler die het meeste aantal Masters 1000 titels draagt, namelijk 33. Geef zijn voor- en achternaam.

Goed zo !
Pubquiz vraag Darts 4101

In het dartspel kan je met één worp een groot aantal punten scoren als je de cirkel precies in het middelpunt van het bord raakt. Daarmee verdien je dan 50 punten. Wat is de Engelstalige term voor het middelpunt van een dartbord?

Goed zo !
Pubquiz vraag Sport 4091

We zoeken een sportcompetitie, waaraan acht noordoostelijke Amerikaanse universiteiten deelnemen in 33 takken van mannen- en vrouwensport. De 8 universiteiten zijn Brown University, Columbia University, Cornell University, Dartmouth College, Harvard University, Princeton University, University of Pennsylvania en Yale University. Welke leaque zoeken we?

Goed zo !

We zoeken de naam van een relatief nieuwe sport die gebaseerd is op voetballende kwaliteiten. De tafel is gebaseerd op een pingpongtafel, doordat de speelvelden ronder afgewerkt zijn kan je gemakkelijk de bal laten rondgaan. Welke sport zoeken we?

Goed zo !

We zijn op zoek naar een golfterm. Het is een zeldzame goede zwaai die betekent dat een golfer drie slagen minder nodig heeft dan gemiddeld (par) op een hole. Voor een Par 4 wil dat dus zeggen een hole in one. Jullie kunnen ook antwoorden met een familie van zeevogels met een grote vleugelspanwijdte. Ze zijn stuntelig aan land en spenderen dan ook hun hele leven op zee. Welke term en vogel?

Goed zo !

Bij welke ploeg speelt Eden Hazard? Makkelijk: Chelsea. Ietwat moeilijker is de ploeg waarvoor zijn kleine broer, Thorgan speelt. We kunnen jullie meegeven dat het een Duitse ploeg is, dat Nico van Kerckhove er van 2004 tot 2005 speelde. In datzelfde jaar speelde ook een jonge Wesley Sonck er. Welke voetbalploeg zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Sport 4014

Indrukwekkend is het zeker, en ongelooflijk gevaarlijk. Het is een vorm van sleeën waarbij de sporter op de buik liggend met het hoofd vooruit op de slee naar beneden glijdt. Meestal wordt de sport beoefend op een bobsleebaan. Er kunnen snelheden worden behaald tot ca. 145 km/h. Onze eigenlijk Kim Meylemans verdedigt ons land in deze sportdiscipline. Welke sport zoeken we?

Goed zo !

Deze gewezen profvoetballer uit Kroatië passeerde de revue in Belgie voor Club Brugge tussen 2004 en 2007. Als aanvaller kwam hij ook aan de bak bij Aston Villa en Dinamo Zagreb. Hoe heet deze voetballer?

Goed zo !
Pubquiz vraag Tennis 4001

Jong talent uit Letland. Vorig jaar stond deze tennisster op plaat 7 op WTA ranglijst. Ze zakte dit jaar echter terug naar de 10e plaats. Op Roland Garros haalde ze in 2017 trouwens ook goud. Daarvoor moest ze voorbij Wozniaci en Simona Halep. Wie is deze tennisster?

Goed zo !
Pubquiz vraag Ierland 3992

Voor deze vraag zoeken we een teamsport en balspel met kenmerken van zowel voetbal als van rugby. Het wordt voornamelijk in Ierland gespeeld. Op nationaal niveau worden de teams per county samengesteld. Welke populaire Ierse balsport zoeken we?

Goed zo !

Welke voetballer wist in 2016 als eerste Belg ooit te scoren in een finale van de UEFA Champions League?

Goed zo !

Wat was in 1873 de eerste sportdiscipline met een officieel wereldkampioenschap?

Goed zo !