Gemiddelde pubquizvragen

901 resultaten

“Dit land is failliet. We zijn het nieuwe Griekenland”. Deze quote deed Bart De Wever in het Nieuwsblad in het najaar van vorig jaar. Geef het jaartal van de Griekse economische staatscrisis waarnaar hij verwijst.

Goed zo !
telescoop ruimte 2022

Raketten vliegen opnieuw naar de maan. Satelieten en telescopen volgen de trend. Welk ruimtetoestel maakte deze eerste foto? Hij dateert van 11 juli 2022 en geeft miljoenen jaren aan geschiedenis weer.

Goed zo !

Welk Deens eiland is het grootste eiland ter wereld?

Goed zo !
Romeinse godin van de lente en de bloemen

Wie was de Romeinse godin van de lente en de bloemen? Deze godin staat ook afgebeeld op het wereldberoemde schilderij 'De geboorte van Venus' van Sandro Botticelli (linksboven).

Goed zo !
multinational van Dreft

Welke multinational uit Cincinnati, Ohio - dat vooral consumentenproducten produceert, is de verdeler van onder meer het afwasmiddel Dreft?

Goed zo !

De Europese Commissie heeft op 14 juli 2021 een pakket gepresenteerd met als voorstel:

  • 55% CO2-reductiedoelstelling voor 2030.
  • Europa als eerste klimaatneutraal continent ter wereld in 2050.
We zoeken de naam van dit pakket dat deel uitmaakt van de European Green Deal.

Goed zo !
bedrijf Willy Persyn

Hoe heet het bedrijf van Willy Persyn uit de komische serie “Nonkels”?

Goed zo !
knuffel

Oorspronkelijk is het een karakter uit het horrorspel Poppy Playtime. In dit spel moet de speler zorgen dat hij niet wordt gepakt door kwaadaardige speelgoedfiguren, zoals deze, een blauwe, harige pop met lange armen en benen en een grote rode mond.?Op het eerste oog uit ziet hij er knuffelbaar uit, maar als hij zijn mond opent komen er vlijmscherpe tanden tevoorschijn en wil hij je aanvallen. Graag de dubbele naam?

Goed zo !

Het gaat over een Radio 1-programma van Sven Speybrouck en Koen Fillet. Een dag nadat ‘De Madammen’ op Radio 2 hun afscheid aankondigden, doen Sven Speybrouck en Koen Fillet hetzelfde met het hunne op Radio 1. Het praatprogramma, waarin het duo telkens vier gasten uitnodigt voor gesprekken over geschiedenis, wetenschap en cultuur, was twaalf jaar lang iedere zaterdagmiddag te horen op Radio 1. De naam van dit programma?

Goed zo !
zeep

Het gaat over een traditionele harde zeep, oorspronkelijk in zuid-Frankrijk gemaakt van plantaardige oliën, 72% olijfolie, meer dan 600 jaar geleden. De zeep is geschikt als vlekverwijderaar en voor het wassen van babykleding (geen irritaties of allergische reacties).
De zeep heeft een antibacteriële werking dankzij de olijfolie. Daarom hij is hij ook te gebruiken als ontsmettingsmiddel voor oppervlakkige wondjes. Dankzij de natuurlijke oliën ze ook geschikt als handzeep. De zeep is zacht voor de huid, onttrekt er geen vocht aan en veroorzaakt geen huidreacties bij veelvuldig gebruik. Naam afkomstig van een plaatsnaam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Voetbal Trainers 9023
© Werner100359

Weinig uitleg, bekijk de foto goed, en zeg mij van wie deze arm is, een beroemd/berucht iemand.

Goed zo !
gebreide stof

Deze stof, in het frans tricot geheten, is geen echte stofsoort, maar een verzamelnaam voor een groep stoffen met een bepaalde breibinding en wordt machinaal gefabriceerde onder andere kleding van gemaakt kan worden. De echte is gebreid in de rechts-links-binding, waarvan je hier een voorbeeld vindt. De stof is meestal erg fijn van structuur breiwerk en heeft ook de voor breisels normale elastische structuur in breedte en lengterichting, wat het dragen van single kledingstukken comfortabel maakt. Geef de naam van deze gebreide stof, naam afkomstig van een Engelse plaats.

Goed zo !
school economics
© Mx. Granger

Deze school of economics is een stroming binnen de academische gemeenschap van economen. Het verwijst naar een 20ste-eeuwse denkrichting onder leden van een Universiteit in de VS, die een strikte neoklassieke interpretatie hanteert. De school geldt als belangrijke inspirator van het neoliberalisme, in contrast met die van de universiteiten aan de Amerikaanse oost- en westkust (met name Harvard, MIT en Berkeley). Graag de naam van deze school.

Goed zo !
acteur Tennet

We zoeken de naam van deze Amerikaanse actuer. Hij speelt onder andere mee in Tenet en Amsterdam.

Goed zo !
hamburgerrestaurant

Het is een Amerikaanse keten van hamburgerrestaurants. Ze heeft na McDonald's en vóór Burger King de grootste omzet in die branche.

Goed zo !
tijdschrift voor boekwetenschap

Het is een tijdschrift voor boekwetenschap. Het is een uitgave van de Vereniging van Antwerpse Bibliofielen, die al sinds 1877 bestaat. Vanaf 1878 gaf de Vereniging het tijdschrift Bulletijn uit. Die uitgave werd in 1883 gestaakt. De huidige naam werd in 1923 gegeven. De naam van het tijdschrift is ontleend aan de gelijknamige drukkerij van Christoffel Plantijn.Het is uitgegroeid tot een internationaal gereputeerd tijdschrift voor boekwetenschap dat tweemaal per jaar verschijnt, eind juni en eind december. Alle aspecten die verband houden met de productie, distributie en consumptie van het boek en ander drukwerk, oud en nieuw, komen erin aan bod. De naam?

Goed zo !

Dit is een prijs voor het grootste Europese voetbaltalent onder 21 jaar, die jaarlijks wordt uitgereikt door de Italiaanse sportkrant Tuttosport. Het talent wordt gekozen door dertig journalisten van toonaangevende Europese sportmedia. Hiertoe behoren onder andere Gazzetta dello Sport, The Sunday Times en Voetbal International.In 2022 kreeg Gavi van Barcelona deze prijs.De naam uit 2 delen?

Goed zo !
paleis van Thor

Thor is één van de belangrijkste goden uit het Noorse pantheon. We zoeken naar de naam van zijn paleis met 540 zalen die voorbehouden zijn voor de krijgers. Je ziet zijn gestileerde verblijf en het nagebouwd paleis.

Goed zo !
trainer Rode Duivels
© Jo Atmon/Elmar J Lordemann

Na een teleurstellend WK in 2022, ging de voetbalbond opzoek naar een nieuwe trainer. Deze 37 jarige Italiaan volgt Roberto Martinez op als coach van de Rode Duivels. Graag zijn naam?

Goed zo !
Engelse romanschrijver en dichter

Je ziet hier 6 titels van en Engelse romanschrijver en dichter uit de 20ste eeuw.

  • The Inheritors (1955)
  • Pincher Martin (1956)
  • Free Fall (1959)
  • The Spire (1964)
  • The Hot Gates (1965)
  • The Scorpion God (1971)
Zijn bekendste werk vernoemen we niet. Zijn naam?

Goed zo !
schouwburg in Gent
© Donar Reiskoffer

Deze schouwburg bevindt zich in de Belgische stad Gent en ligt aan de Walpoortstraat in de Waalse Krook. Ze werd gebouwd in 1847 door de gelijknamige Belgische architect als reactie op de Franstalige schouwburg en opera in Gent. De voorgevel is in neoclassicistische stijl. Op de trappen voor het gebouw zit een hier zijn thuisbasis had voor zijn gezelschap Romain Deconinck en zijn beren. De naam?

Goed zo !
Belgisch dammers
© Nationaal Archief, Fotocollectie Anefo

Jullie zoeken de naam van een Vlaams broederpaar. Oscar was de beste, 19 x Belgisch kampioen tussen 1947 en 1991, ook 2 x 3de op het EK. Hugo was 17 x BK en 1 x wk correspondentieschaak. Graag hun gemeenschappelijke achternaam?

Goed zo !
dansorkest uit Vlaanderen
© Dolledre

De band, opgericht in 1962 aan het Conservatorium Gent door Bob Verhelst (Gent, 1939) had gedurende een kwarteeuw een vaste stek in de Eden te Blankenberge, waar jaren met Gaston Berghmans werd opgetreden. De band raakte vooral bekend door een drietal Europese tournees met Fats Domino in de jaren 70 van vorige eeuw. Geef de naam van deze band genoemd naar de artiestennaam van Verhelst, in het fragment de man aan de piano. Wel de volledige naam...

Goed zo !
Belgische artisanale brouwerij in Brugge

Jullie zoeken een Belgische artisanale brouwerij in Brugge. De naam van de brouwerij verwijst naar een voormalige versterking en de huidige wijk waar de brouwerij zich bevindt. De brouwerij is opgericht eind 2011 en is een creatie van Kristof Vandenbussche. Bieren zijn Tripel Hoplapin Rouge Dubbel Quadrupel Blanche Kriek Snowlapin Chocolate Stout Summer Sour Witte van Brugge, en Bruges la Morte" Tripel. Naam van de brouwerij?

Goed zo !
als eerste vrouw onder de 48 seconden
© Djmig.cz

Deze vrouw is een voormalige Tsjecho-Slowaakse atlete, die was gespecialiseerd in de 400 en de 800 m. Zij liep op 26 juli 1983 in München de 800 m in 1.53,28. Dit is het oudste officiële wereldrecord in de vrouwenatletiek (outdoor). Ze liep datzelfde jaar ook een wereldrecord op de 400 m (47,99 s), waarbij ze als eerste vrouw onder de 48 seconden bleef. Haar naam?

Goed zo !