Makkelijke pubquizvragen

6431 resultaten

We zoeken de naam van de Belgische Quick-Step renner die tijdens de ronde van Lombardije 2017 zwaar ten val kwam. Hij schatte een bocht verkeerd in en knalde met hoge snelheid over de vangrail naar beneden een grasveld in. Hij hield wonder boven wonder geen ernstige verwondingen over aan zijn val.

Goed zo !
Pubquiz vraag Literatuur 3684

Door een inbraak bij een Brugse juwelier komt adjunct-commissaris Van In op het spoor van de duistere achtergronden van een van de machtigste mannen van België. Dit is kort de inhoud van het eerste boek van Pieter Aspe. Naam van dit boek?

Goed zo !

Wie presenteerde van oktober 2007 tot juni 2013 met Anja Daems en Cathérine Vandoorne het voormiddag-programma De Madammen op Radio 2? Ze begon haar tv-carrière als wrapper bij Ketnet, waar ze door een toneeltje de programma's aankondigde

Goed zo !

Wat is de naam van deze vaste plant van het geslacht Stachys, uit de lipbloemenfamilie. De bladeren zijn zacht en aaibaar. Ze hebben grijsviltige bladeren en lilakleurige bloemen, ook de bloem zit in witviltige aren. Ze bloeien van juni tot augustus en worden 40cm hoog.

Goed zo !
Producent Ad Fundum

We zoeken een Vlaams filmproducent, televisieproducent en regisseur. Hij heeft onder andere de films Ad Fundum (als producent), Bowling Balls en Pippa geregisseerd. Wie zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Walt Disney 3679

We zoeken de naam van deze figuur uit het Jungle Boek van Kipling. Hij is een oude tijgerpython en wordt gevreesd door alle apen. Hij is één van Mowgli's beste vrienden. Hij kan de andere dieren hypnotiseren door figuren met zijn lichaam te beschrijven. In de Disney versie van het Jungle Boek speelt hij een heel andere rol. Daar is hij is juist een vijand die Mowgli wil opeten.

Goed zo !

Isabelle A is een Vlaamse zangeres die eind jaren tachtig en begin jaren negentig bekend werd als tieneridool met hits als Hé, Lekker Beest, Blank of Zwart en Hemels. Waarvoor staat de letter A of wat is haar familienaam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Amerika Amerikaanse staten 3677

Wat is de hoofdstad van de Amerikaanse stad New Mexico?

Goed zo !
Pubquiz vraag Economie 3676

We zoeken de naam van een bedrijf dat in 1991 werd opgericht. Het bedrijf richtte zich op financiële planning voor vermogens, nalatenschappen en pensioenen. Op eigen verzoek werd de bank op 15 juni 2016 failliet verklaard door de rechtbank van koophandel van Gent. Volgens de parlementaire onderzoekscommissie zijn hoofdaandeelhouder Jeroen Piqueur en het management verantwoordelijk voor het faillissement van de bank.

Goed zo !
Pubquiz vraag Dieren 3675

We zoeken een ander woord voor rooibok. Het is één van de meest algemene antilopesoorten in Afrika ten zuiden van de Sahara. Een slanke, middelgrote antilope met een lange nek. De vacht is roodbruin of geelbruin van kleur, De onderzijde is wit van kleur. Ook loopt er een verticale zwarte streep van de staart over het achterste, en een streep over de bovenzijde van de staart.

Goed zo !

We zoeken de naam van de Griekse godin van de dageraad. Ze was de dochter van de titanen van het licht, Hyperion en Theia, en de zus van zonnegod Helios en maangodin Selene.

Goed zo !

Het World Wide Fund for Nature (WWF) – waarvan de Nederlandse tak Wereld Natuur Fonds (WNF) heet en de Amerikaanse World Wildlife Fund – is een wereldwijd opererende organisatie voor bescherming van de natuur. Welk dier is het symbool van deze organisatie?

Goed zo !
Pubquiz vraag Spanje 3672

We zoeken de naam van een stad in Andalusië in het zuiden van Spanje. Het is tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie . Uit die glorietijd zijn talrijke monumenten overgebleven, waarvan de kathedraal Mezquita het beroemdste voorbeeld is. Sinds 1984 staat het historisch centrum van de stad als een geheel dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In culinaire kringen staat de stad bekend om het gerecht ‘Rabo de Toro’, oftewel de bekende stoofpot van stierenstaart en verschillende andere ingrediënten.

Goed zo !

Wat is de naam van de test waarin iemand in 12 minuten een zo groot mogelijke afstand moet afleggen. De test is ontworpen door een arts bij de Amerikaanse luchtmacht die in de jaren 60 Amerikaanse ruimtevaarders begeleidde.

Goed zo !
Pubquiz vraag Ronde van Italië Bergen Wielrennen 3670

Thomas de Gendt is dankzij zijn ritzege in de vuelta 2017 de 96ste die een rit in de drie grote rondes op zijn naam heeft staan. In 2016 won hij de 12de rit in de ronde van Frankrijk op de Mont Ventoux. Eerder, in 2012 won hij de Koninginnerit in de ronde van Italië. Op welke mythische berg eindigde deze rit?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 3669

Hoe wordt iemand die in opleiding aan de militaire school volgt genoemd? Het is tevens ook de naam van de tweede kinderzender die de groep Medialaan lanceerde in december 2015.

Goed zo !
Pubquiz vraag Taal 3668

Wat is de naam van de 24ste en tevens laatste letter uit het Griekse alfabet?

Goed zo !
Pubquiz vraag Strips 3667

Wat is de naam van dit fictief paard uit de Belgische stripreeks Lucky luke?

Goed zo !
Pubquiz vraag Games 3666

We zoeken de naam van een serie computerspellen. De spellen zijn een samensmelting van een computerspel en de popcultuur. De spellen hebben wel criminaliteit als thema en de vrijheid om te doen wat de speler zelf wil als gemeenschappelijke factor. Het belangrijkste onderdeel om verder te geraken in het spel is het uitvoeren van missies, die verkregen kunnen worden van diverse opdrachtgevers. Zo kan men zich opwerken in de rangen van de plaatselijke misdaadscène.

Goed zo !
Pubquiz vraag Wielrennen 3665
© Cs-wolves

Wat is de bijnaam van deze wielrenner?

Goed zo !
Pubquiz vraag Media 3664
© DavidDjJohnson

Wat is de naam van deze Britse comedian en radio- en televisiepresentator, die bekendstaat om zijn campy gedrag.

Goed zo !

De ronde van Frankrijk is ontstaan in 1903 en werd destijds georganiseerd door Henri Desgrange, Van welk krant was Desgrange hoofdredacteur? Vanwege de gele papierkleur van het blad kreeg de leider van de Ronde ook een gele trui.

Goed zo !
snoepjes doos

We zoeken de merknaam van een reeks snoepjes in de vorm van bonbons. Het werd in 1936 gecreëerd door de firma Mackintosh's en vernoemd naar het gelijknamige toneelstuk van James Barrie, dat toen verfilmd werd.

Goed zo !

We zoeken de naam van een televisieprogramma op één, gepresenteerd door cath Luyten? Het eerste seizoen werd in de herfst van 2016 uitgezonden, het tweede seizoen in het voorjaar van 2017. In haar programma zoekt ze bekende Nederlanders op. Eén van haar afleveringen was gewijd aan Tatjana Simic.

Goed zo !
Pubquiz vraag Nobelprijs Auteurs 3660

Wie is de auteur van de roman die Blechtrommel? In 1999 ontving hij de Nobelprijs voor Literatuur.

Goed zo !