Makkelijke pubquizvragen

6435 resultaten

Pubquiz vraag Kunst 6583

Welke Belgische artiest maakte in de jaren '80 en '90 tal van Bic-tekeningen? Hij vond in deze specifieke kleur blauw het evenbeeld van het zogehete "uur blauw", het moment tussen nacht en zonsopgang wanneer het nog niet licht is, maar ook niet meer donker.

Goed zo !
Pubquiz vraag Economie 6582

Als je in de winkelrekken etenswaren koopt, neem je normaal gezien het product dat vooraan staat. Daarom worden nieuwe producten, die dus nog langer houdbaar zijn, achteraan aangevuld. Met welk acroniem wordt dit systeem benoemd? De term komt ook voor in boekhouding en informatica voor het verwerken van data in volgorde van aanlevering.

Goed zo !
Pubquiz vraag Kinderboeken 6581

Mowgli is een mensenkind dat wordt opgevoed door een groep wolven onder leiding van Akela en Raksha. Hij is tevens het hoofdpersonage van Kipling. Hoe heet (volledig) de tijger en aartsvijand van Mowgli?

Goed zo !
Pubquiz vraag Thailand 6580
© Martin-Manuel Beaulne

We zoeken een stad aan de Golf van Thailand, zo'n 150 kilometer ten Zuidoosten van Bangkok. Deze stad staat voornamelijk bekend om het sekstoerisme vanwege de ontelbare bierbars en go-go bars waar duizenden Thaise prostituees en ladyboy's werkzaam zijn.

Goed zo !
Pubquiz vraag Bergen 6579
© Avh

Wandelaars kennen dit gebergte waarschijnlijk van de GR10 en GR11. Het strekt zich uit over ongeveer 430 kilometer van het westen naar het oosten. De hoogste berg is de Pico d'Aneto (3.404m). Wat is de naam van dit gebergte?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 6577
© David Monniaux

Wie regelmatig op de markt komt, heeft het vast wel eens gezien: dragon fruit of cactusfruit. Door de vergelijkbare structuur met kleine zwarte zaadjes wordt de vrucht veelal met een kiwi vergeleken. Graag de naam.

Goed zo !
Pubquiz vraag Taal 6576

Op 25 januari 2015 choqueerden de Ultras van Standard de hele wereld met een wansmakelijk spandoek waarop Steven Defour onthoofd werd voor zijn overstap naar RSCA. Maar hoe wordt zo'n reusachtig spandoek genoemd in voetbaltermen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Cocktails 6570

Triple sec, limoen en cranberry sap. Even shaken en uitschenken in een martiniglas. Misschien wel de meest bekende en meest bestelde cocktail is de modieuze Cosmopolitan. We zijn echter 1 belangrijk ingrediënt vergeten... Welk?

Goed zo !

Welke sport maakte op de Olympische Spelen van 2016 voor het eerst zijn terugkeer sinds 1904? Als je niets van deze sport kent en je hoort enkele deelnemers hun kennismakingsgesprek, zou je kunnen denken dat het eerder een sport is voor op de Paralympics.

Goed zo !
Pubquiz vraag Fauna 6568

Willie Wortel is waarschijnlijk de bekendste in zijn diersoort, die ook centraal staat in de Oegandese vlag. Voor welk dier zijn er ook al heel wat Japanners geplooid?

Goed zo !
Pubquiz vraag Mode 6567

De Gentse lingerieontwerpster Murielle Scherre doet graag haar seksleven uit de doeken. In één van haar boeken schrijft ze over hoe ze met meer dan 57 minnaars de lakens deelt. Later acteert ze ook in een pornofim voor Studio Brussel. Maar wat is de naam van haar lingeriemerk?

Goed zo !

Welke Franse schrijver werd vooral bekend met zijn fabels, waaronder De krekel en de mier en De raaf en de vos?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 6565

De Amerikaanse geschiedenisleraar Ben Ross krijgt de vraag van een student, hoe het mogelijk was dat het Duitse volk zo vol overgave achter Hitler aanliep. Als antwoord besluit de leraar een experiment op te zetten. Deze waargebeurde feiten werden in boekvorm gegoten. Wij zijn op zoek naar de naam van de Amerikaanse verfilming in 1981. In 2008 verscheen een nieuwe, Duitse verfilming, Die Welle.

Goed zo !
Pubquiz vraag Strips 6563

Welk album van Largo Winch is tevens de internationale landcode voor voertuigen van Hongarije?

Goed zo !

Woutertje Woutertje begon als piepklein kaboutertje naast Mark Uytterhoeven in Het Huis van Wantrouwen. Hij richtte Woestijnvis op, dat later zelf een huisje van wantrouwen werd in de ogen van de VRT. Van welke holding, waar Woestijnvis een onderdeel van is, was Wouter tot 2015 CEO?

Goed zo !
Pubquiz vraag Dieren 6561
© Hans Hillewaert

Deze Afrikaanse antilope komt voor in droge streken zoals de Kalahari woestijn. Ze hebben een zandbruine kleur en een zwarte streep laag op hun flank. Hun poten, buik, oren en kop zijn contrasterend zwart en wit. Dit dier is ook gekend onder de naam spiesbok, maar wat is de andere naam?

Goed zo !

Tom Van Dyck heeft al veel prachtrollen gespeeld, waaronder die van de vliegende reporter in In de Gloria. Bij welke BV mocht hij voor Humo's Pop Poll langs gaan om naar haar borsten te kijken? Die sketch kent u misschien nog onder de naam "Los in de broek". Volledige naam graag.

Goed zo !
Pubquiz vraag Geneeskunde en lichaam 6557

Onder andere Friends-acteur Matthew Perry was er aan verslaafd en dat kostte bijna zijn leven. Deze sterke pijnstiller, die hydrocodon en paracetamol bevat, kan al binnen een week verslavend werken. Een andere gekende gebruiker is Dr. House. Welk geneesmiddel zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 6556
© Kristine Slipson

Welke Amerikaanse zanger, die op 1 oktober 2015 nog in de AB optrad, werd bekend door nummers in een polkajasje te gieten en te voorzien van een satirische tekst? Bekend zijn onder andere Eat It, Like A Surgeon en Amish Paradise.

Goed zo !
Pubquiz vraag China 6555
© Hafenbar

We zoeken de Chinese kunstenaar wiens bestelling Legoblokjes eind 2015 geweigerd werd omdat Lego niet geassocieerd wilt worden met politiek. Daarop werden wereldwijd blokjes gedoneerd door vrijwillige sympathisanten. We zoeken de voornaam van deze kunstenaar.

Goed zo !
Pubquiz vraag Honden Dieren 6553
© Bonnie van den Born

U ziet 1 van de kleinste hondenrassen ter wereld dat zijn naam dankt aan de Mexicaanse provincie waar het ras in 1850 werd ontdekt. Wat is de naam van dit ras?

Goed zo !
Pubquiz vraag Japan 6552

We zoeken een Japans virtueel huisdier dat in 1996 op de markt kwam en een wereldwijde rage werd. De naam is een samentrekking van het Japanse woord voor ei en het Engelse woord voor horloge.

Goed zo !
Pubquiz vraag Wielrennen 6550
© Ludovic Péron

Van welke wielerwedstrijd zijn dit de laatste 5 winnaars? 2011: Philippe Gilbert 2012: Joaquim Rodríguez 2013: Daniel Moreno 2014: Alejandro Valverde 2015: Alejandro Valverde

Goed zo !
Pubquiz vraag Politiek 6549
© Polla ta deina

Het overgrote gedeelte van haar politieke carrière was ze actief bij de Volksunie, de partij waarmee ze ook verkozen werd voor haar parlementaire mandaten. Ze eindigde haar carrière bij de Sociaal-Liberale Partij. Wie is deze vrouw?

Goed zo !

De Hare Krishna-beweging heeft met "Radhadesh" een meer dan behoorlijk optrekje. In de buurt van welke stad situeer je dit Krishna-kasteel?

Goed zo !