Makkelijke pubquizvragen

6434 resultaten

Pubquiz vraag Groenten 6400

Van oorsprong groeide deze groente in  Noord-Amerika.Er zijn diverse rassen van deze plant, die onder andere in hoogte kunnen verschillen van ongeveer 1,5 m tot 3,5 m. De knol – het deel dat opgegeten wordt - heeft slechts een dunne schil en schillen is niet nodig. Het kan rauw, bijvoorbeeld als salade, gegeten worden. De smaak van de knol is lichtelijk zoet, notig en heeft iets van een  artisjok. De witte of roze knollen verkleuren aan de lucht snel naar bruin. Ze kan gewoon gekookt worden en zo gegeten. Welke vergeten groente zoeken we hier?

Goed zo !
Pubquiz vraag Museums 6399

Sinds 2017 kent Antwerpen er een nieuw museum bij aan de Ernest van Dijckkaai. De verzameling bestaat uit grafische werken van Francisco Goya, Edvard Munch en Félicien Rops, met name litho's, gravures, etsen, houtsneden, tekeningen en aquarellen.  Het museum is in 2017 opgezet door de Nederlandse kunstverzamelaar Harry Rutten en omvat een uitgebreide collectie  grafische beeldende kunst. Het museum oogt museaal maar het kleinschalige uitzicht van het museum geeft het een karakter van een kunstgalerij. Hoe heet het?

Goed zo !
Pubquiz vraag Pokémon 6398

In 2016 was de Pokemon Go hype niet weg te denken uit de actualiteit. Het was zo populair dat het op een bepaald moment zelfs voor allerlei overlast begon te zorgen zoals geluidshinder, foutparkeren, sluikstorten en wildplassen. In welk Antwerps polderdorp kloegen de bewoners van overlast en werd een avondklok ingevoerd? U kent het oude douanekantoor van dit dorp ook uit de Mega Mindy-reeks dat daar dienst doet als politiekantoor.

Goed zo !
Pubquiz vraag Autosport Rally 6396
© Iain Cameron

Deze rally-rijder, geboren in 1988, rijdt voor Hyundai. De laatste 3 jaren eindigde hij telkens op een ondankbare 2 e plaats in het Wereldkampionschap rallyrijden. Vorig jaar verloor hij zelfs de titel pas tijdens de laatste race. Hoe heet dit Belgisch rally-beest, afkomstig uit de Oostkantons?

Goed zo !
Pubquiz vraag Geschiedenis 6395

Hij wordt beschouwd als de laatste belangrijke vertegenwoordiger van de Vlaamse Primitieven en schilderde veelal religieuze  werken. Zijn creaties munten vooral uit in het kleurgebruik en uitgewogen  composities. Hij wordt beschouwd als de eerste grote schilder van de  Antwerpse School . In het begin leunde hij nog dicht aan bij de  Vlaamse Primitieven , maar later vertoonden zijn werken toch trekjes van de renaissancestijl. Op de Handschoenmarkt staat een waterput waarvan hij het smeedwerk maakte dat de legende van Silvius Brabo en Druon Antigoon uitbeeldt. Aan de Amerikalei vind je zijn standbeeld en in Antwerpen dragen het oudste café (vlakbij het Conscienceplein) en 4 straten trouwens zijn naam: 2 leien, 1 straat en 1 doorgang. Hoe heet deze Zuid- Nederlandse schilder en siersmeedkunstenaar?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 6393

Iedereen kent ondertussen de WODCA-acties die regelmatig door de Politie worden uitgevoerd. WODCA werd in 1994 opgericht door toenmalig gouverneur van Antwerpen onder impuls van  spoedarts  Beaucourt. De actie heeft tot doel de weekendongevallen een halt toe te roepen door sensibilisatie en vooral door gecoördineerde alcoholcontroles. Waarvoor staan de letters in WODCA-controle?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 6392

Deze film werd geregiseerd door Sydney Lumet met in de hoofdrollen Henry Fonda en Lee J. Cobb. In de film krijgt een 12-koppige jury de zware taak een oordeel te vellen over de moord van een vader door zijn minderjarige zoon. De hele film werd bijna uitsluitend gefilmd in 1 ruimte, namelijk de jury-kamer. Hoewel hij tegenwoordig als cult-film wordt aanzien (met een 5 de plaats in de IMDB-top aller tijden) kreeg het indertijd geen enkele erkenning of Oscar. Welke film uit 1957 zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Bergen Japan 6391

Deze berg is met zijn 3776 meter de hoogste berg van Japan. Het is een vulkaan op de grens tussen de prefecturen Shizuoka en Yamanashi op het eiland Honshu. Wat is de naam van deze berg?

Goed zo !
Pubquiz vraag Afrika 6388

Wat is het grootste land qua oppervlakte van Afrika? Het is een Democratische Volksrepubliek Het is een ex-Franse kolonie. Sinds het uiteenvallen van Soedan in 2011 is het nu qua oppervlakte het grootste land van Afrika.

Goed zo !
Pubquiz vraag Stripfiguren 6387

Iedereen kent professor Zonnebloem van Kuifje, Gobelijn in de stripreeks Jommeke, Professor Barabas van Suske en Wiske, maar wie was de professor in de albums van Piet Pienter en Bert Bibber?

Goed zo !
Pubquiz vraag Vliegtuigen 6386

Welke vliegtuigbouwer is na Boeing en Airbus de derde grootste ter wereld? Het werd opgericht in 1969 en het hoofdkantoor bevindt zich in de Braziliaanse stad Sao José dos Campos. Ze zijn vooral bekend om hun privéjets en begonnen daarna lijnvliegtuigen te bouwen, weliswaar voor de kortere afstanden. O.a. TuiFly vliegt met deze vliegtuigen vanaf Antwerpen. Om misverstanden te vermijden Bombardier is niet het juiste antwoord.

Goed zo !
Pubquiz vraag Planten 6385
© Rasbak

De klimplant die we hier zien is uit de hennepfamilie en komt bij ons in het wild voor Vroeger werd hij veel geteeld bij ons waar hij nu nog bij een paar boeren in West-Vlaanderen wordt geteeld. In Europa wordt hij voornamelijk verbouwd in Duitsland Ondertussen is deze plant erg in trek als ingrediënt voor een product dat massaal geproduceerd wordt en wordt hij zelfs aangeplant tot in Zuid-Amerika, Zuid-Afrika en Australië en Tasmanië. Welke plant zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Filosofie 6383

Van wie komt de uitspraak: "Religie, zij is de opium van het volk."?

Goed zo !

We zoeken een staatkwal die voorkomt in de warmere zeeën. Het is geen echte kwal , maar een complexe kolonie van honderden poliepen van vier typen. In de 16e eeuw werd het voor het eerst ‘ontdekt’ door de ontdekkingsreizigers van het toenmalig machtigste zeevaartland, wat de naam verklaart. Het dier is uitermate giftig en zelfs in vele gevallen dodelijk. Het gif doodt meestal niet, maar veroorzaakt wel veel pijn, en eventueel koorts , een shock , en ademhalingsproblemen . Toch overleven sommige mensen een ontmoeting niet: Ofwel door het gevaar in het water in de tentakels verstrikt te raken, verlamd te raken en te verdrinken ofwel ten gevolge van een allergische reactie op het gif. Wat zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 6381

In september 2019 heeft chocoladefabrikant Callebaut aangekondigd dat hij een vierde type chocolade zou toevoegen aan zijn gamma. Na pure, melk- en witte chocolade kan u voortaan ook roze chocolade eten. De natuurlijke smaak is fruitig, met frisse zuren, zonder de klassieke bitterheid van cacao. We kennen al langer chocolade in verschillende geuren en kleuren maar de nieuwe soort is zuivere chocolade met een andere kleur en smaak. De chocolade is gemaakt van de gelijknamige cacaoboon, waar de roze kleur van nature in aanwezig is. Goedkoop is de vierde chocoladesoort niet. Voor een tablet van 70 gram betaal je 8 euro. Hoe heet deze nieuwe chocoladesoort?

Goed zo !
Pubquiz vraag Politiek 6380

De langste regeringsvorming ooit vond in België plaats in 2010-2011. Een wereldrecord. Hoe lang duurde die? Het vorige record stond op naam van Cambodja met meer dan 300 dagen. U mag er 50 dagen naast zitten.

Goed zo !
Pubquiz vraag Mode 6379

De Antwerpse Zes, ook bekend als de zes van Antwerpen, is een groep bekende  Belgische modeontwerpers die in de jaren tachtig afstudeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. De groep is midden jaren 1980 internationaal doorgebroken. Hierdoor ontstond grotere aandacht voor  Vlaamse mode. Deze bestaat uit: Ann Demeulemeester, Dirk Bikkembergs, Walter van Beirendonck, Dries Van Noten, Dirk Van Saene en? Welk vrouw ontbreekt?

Goed zo !
Pubquiz vraag Economie 6376

In 2016 verscheen er een nieuwe speler op onze schoenwinkelmarkt: Br!stol. Volledig nieuw is dit merk echter niet, want ervoor was deze schoenwinkelketen, in België, bekend onder een andere naam. Dewelke? Aan het vroegere concept veranderd trouwens weinig, want Bristol zal schoenen aan lage prijzen blijven verkopen, en heeft intussen ook zijn gamma uitgebreid met kleding en kledingaccessoires.

Goed zo !
Pubquiz vraag Planten 6375
© Eckard Wolff-Postler

We zoeken een “vergeten” plant uit de kruisbloemenfamilie en voor het grootste gedeelte een wortelknol. De plant komt oorspronkelijk uit het oostelijke deel van het Middellandse Zeegebied. Het is een zeer oud gewas dat al rond 4000 v.Chr. door de Oude Egyptenaren werd geteeld. Het is al afgebeeld op veel Egyptische wandschilderingen en graven. Er zijn rassen met verschillende kleuren schil, maar bij ons zijn wit en zwart de meest voorkomende. Qua smaak is het milder dan een radijs.

Goed zo !

In welk jaar werd het algemeen vrouwenstemrecht in België ingevoerd?

Goed zo !

Ik ben geen eend en toch heb ik een snavel.
Ik leg ook eieren en ben toch een zoogdier,
ik heb geen tepels maar toch zoog ik mijn jongen,
en ik zwem maar ben geen vis.
Wat voor een dier ben ik?

Goed zo !
Pubquiz vraag Taal 6372
© Nillerdk

Hoe noemt men havermoutpap in het Engels?

Goed zo !
Pubquiz vraag Marvel 6370

Hoe heet de bedenker van o.a. Daredevil, Spiderman en X-men die in november 2018 overleed?

Goed zo !
Pubquiz vraag Maleisië 6369

In 2014 verdween een Maleisisch vliegtuig van de radar met 239 passagiers aan boord Het toestel was opgestegen in Kuala Lumpur en was onderweg naar Peking, waar het uiteindelijk nooit aankwam. Geef ons het volledige vluchtnummer.

Goed zo !

Men noemt het de kunst van het vouwen van papier. Door de combinatie van een beperkt aantal vouwen zijn complexe ontwerpen mogelijk. Het is uitgevonden in China, maar heeft ondertussen een Japanse naam. Welke naam zoeken we?

Goed zo !