Pubquiz vraag 3379 Taal

Quizvraag Taal 3379

Ook de Franse taal heeft nog een toekomst, ‘le futur’ hoor ik jullie denken, maar welke futur vinden we in deze wel heel toepasselijke zin?

Nous allons boire un verre.

Goed zo !

Meer pubquiz vragen over Taal

Quizvraag Taal

Welk woord werd vroeger vaak gebruikt voor water rond een binnenstad, vaak een overblijfsel van de middeleeuwse verdedigingsgracht? Dit woord komt vaak nog voor in straatnamen, zo ook bij een zijstraat van de Martelaarslaan in de buurt van de Bijloke. Ik geef ook even mij dat we niet op zoek zijn naar het woord singel.

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Een steppenroller is het bovengrondse gedeelte van een plant dat, eenmaal volgroeid en droog, zich losmaakt van de wortel en wegtuimelt met de wind. Hoe wordt dit in het Engels genoemd?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Een vrouwelijk konijn is een moer of een voedster. Of die van ons. Een mannelijk konijn noemen we een rammelaar of ram. Maar hoe heet het jong van een konijn?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Sinds 1990 organiseert men het groot Dictee der Nederlandse taal ieder jaar. Het dictee bestaat ieder jaar uit circa 60 deelnemers. De helft van de deelnemers bestaat altijd uit prominente, bekende mensen. De andere helft van de deelnemers worden verkozen via voorrondes. Slechts 1 maal wist een prominente deelnemer dit Dictee te winnen in het jaar 2011. We zoeken de naam van deze Vlaamse nieuwslezer die tevens in 2009 ook de slimste mens ter wereld wist te winnen.

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Schrijf voor ons onderstaand woord uit in het Navo-spellingsalfabet.

DUVEL

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Internationale media hebben recent enkele onthullingen gedaan over hoe rijken miljarden dollars wegsluizen via belastingparadijzen. Door deze onthullingen is Panama niet langer enkel dat land met dat belangrijke kanaal, maar staat het voortaan vooral bekend als het land dat met behulp van fiscale trucs een frauderende elite bekoort. Wij kennen Panama vooral van de zinssnede ‘A man a plan a canal Panama’ dat je zowel van voor na achter op dezelfde manier kan lezen. Hoe noemen we zo een woord dat zo lepel, droommoord of pap?

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Onze favoriete internetpagina omschrijft hetgeen we hier zoeken als ‘een Franse term die in het Engels oorspronkelijk werd gebruikt ter aanduiding van een overeenkomst waarbij drie mensen seksuele relaties met elkaar hebben en tot hetzelfde huishouden behoren’.

Bekijk antwoord

Quizvraag Taal

Vul op de 4 punten een Nederlands woord in, maar zodanig dat u twee andere Nederlandse woorden bekomt.

Bekijk antwoord