Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag 4396 Geschiedenis

Quizvraag Verenigd Koninkrijk 4396Ik ben op zoek naar de hoogste ridderorde van het Verenigd Koninkrijk en één van de oudste Europese ridderorden. De ridderorde werd in 1348 ingevoerd door koning Eduard III van Engeland en kent heel wat bekende leden. Zo zijn de koningin van Engeland, de koning van Spanje en de keizer van Japan ridder in de gezochte orde.
Pubquiz vragen over Geschiedenis

Quizvraag Geschiedenis
We zoeken een oud Belgisch, Duits en Nederlands adelijk geslacht, oorspronkelijk uit het Rijnland. Door huwelijk is dit geslacht verbonden met tal van adelijke families, maar ook is het gelieerd aan de meeste Europese vorstenhuizen. ‘Plus d’honneur que d’honneurs’ ‘Meer eer dan eerbetoon’ is hun wapenspruk. Welk adelijk geslacht is dit?
Quizvraag Geschiedenis
Elisabeth in Beieren werd geboren in München in 1837. Ze was prinses van Beieren uit het huis Wittelsbach. Reeds vroeg in haar leven, kreeg ze door haar zacht karakter een bijnaam, waarmee ze later zelfs veel van haar brieven tekende. Welk was de koosnaam van deze Oostenrijkse keizerin?
Quizvraag Geschiedenis
Een zeer geheime operatie, geleid door de Verenigde Staten in de periode 1942 – 1946, leidde tot de ontwikkeling van de atoombom tijdens de tweede wereldoorlog. Het project waaraan zo een 130.000 mensen aan meewerkten bevond zich hoofdzakelijk op drie geheime locaties. Hoe noemt dit project waaraan veel bekende wetenschappers meewerkten?
Quizvraag Geschiedenis
Wat is de naam van de eerste chimpansee in de ruimte? Hij werd op 31 januari 1961 door de Amerikanen de ruimte in geschoten. Hij voerde een taak uit, waaraan zijn functioneren in de ruimte beoordeeld kon worden en landde 16,5 minuut later in de Atlantische Oceaan.