Pubquiz vraag 6542 Eten en drinken

We zoeken een Belgisch streekgerecht, ook wel genoemd boulet sauce lapin of boulet sauce chasseur. De gehaktbal wordt geblust met azijn en er wordt meestal ui, tijm, laurier, krenten, siroop en marjolein toegevoegd.
Meer pubquiz vragen over Eten en drinken

Ik ben op zoek naar de naam van volgend Italiaans vleesgerecht. De basis van het gerecht is kalfschenkel, dat gestoofd wordt met onder meer uien, wortel en bleekselderij. Het gerecht wordt daarna afgemaakt met peterselie, gehakte knoflook en citroenrasp. Wat is de naam van dit gerecht, dat doorgaans geserveerd wordt met risotto?

We zoeken een kooktechniek waarbij voedsel, meestal groente of fruit, een korte tijd wordt gekookt waarna het in koud water wordt gelegd of door koud water wordt afgespoeld zodat het kookproces wordt onderbroken. Het is ook een veelgebruikte techniek om groene groenten mooi groen te houden, maar ook voor het conserveren van levensmiddelen. Hoe heet deze kooktechniek?