We zoeken een Belgisch streekgerecht, ook wel genoemd boulet sauce lapin of boulet sauce chasseur. De gehaktbal wordt geblust met azijn en er wordt meestal ui, tijm, laurier, krenten, siroop en marjolein toegevoegd.
We zoeken een Belgisch streekgerecht, ook wel genoemd boulet sauce lapin of boulet sauce chasseur. De gehaktbal wordt geblust met azijn en er wordt meestal ui, tijm, laurier, krenten, siroop en marjolein toegevoegd.
Welke culinaire term wordt in Van Dale omschreven als ‘laten rijzen door middel van geklopt eiwit met veel lucht erin’? Het woord heeft trouwens nog andere betekenis, maar die komt dan weer uit de theaterwereld.
Bekijk vraag8A. We zijn op zoek naar een typisch Napolitaanse pizza met als ingrediënten tomaten, mozzarella, verse basilicum, zout en olijfolie. De pizza is later vernoemd naar de Italiaanse koningin en echtgenote van koning Umberto I. Zij bezochten de stad in 1889 en de koningin wilde graag een lokale specialiteit eten. De kok Raffaele Esposito van pizzeria Brandi bakte daarop deze pizza. Het verhaal gaat dat de koningin bijzonder gecharmeerd was van de pizza omdat die de kleuren van de Italiaanse vlag had (groen, wit en rood). Welke pizza?
Bekijk vraagIn de Middeleeuwen was bier één van de meest genuttigde dranken in Europa. Vanwege het feit dat de drank tijdens het productieproces verhit moest worden, bevatte het gerstenat namelijk minder schadelijke bacteriën dan water, en was daarmee dus gezonder. Naar schatting dronk de gemiddelde Belg tegen het einde van de middeleeuwen dan ook maar liefst 275 tot 300 liter per jaar. Wel moet daarbij vermeld worden dat men in de middeleeuwen het bier vaak thuis brouwde, waardoor het slechts een zeer laag alcoholpercentage bevatte. Dit in tegenstelling met dit biertje gebrouwen in De Kluis te Hoegaarden. Het bier kent een hoge gisting en hergisting op fles en heeft een alcoholpercentage van 8,7%. Sinds 2012 heeft AB Inbev, gezien de toegenomen vraag naar zware blonde bieren, dit bier terug op de markt gebracht. Hoe heet dit bier waarvan we hier een fles met passende afbeelding zien.
Bekijk vraagWe zoeken een gemeente in de regio Île-de-France, van amper een 6000-tal inwoners. In deze gemeente bevindt zich de grootste groothandel voor verse producten van Europa. Over welk enorm centrum hebben wij het?
Bekijk vraagIk ben op zoek naar de naam van volgend Italiaans vleesgerecht. De basis van het gerecht is kalfschenkel, dat gestoofd wordt met onder meer uien, wortel en bleekselderij. Het gerecht wordt daarna afgemaakt met peterselie, gehakte knoflook en citroenrasp. Wat is de naam van dit gerecht, dat doorgaans geserveerd wordt met risotto?
Bekijk vraagWe gaan u de ingrediënten geven van een saus die is overgewaaid vanuit Engeland.
De groente die u hier ziet is een knol en familie van de zonnebloem. Ze is voedzaam en licht verteerbaar en erg gezond. Door de vele belangrijke bouwstoffen is het heilzaam bij verstopping, reuma en jicht. Ook voor mensen met diabetes, want bij de vertering komt geen glucose vrij. De groente wordt ook wel topinambour genoemd.
Bekijk vraag