Pubquizvragen 2000

15 resultaten

Pubquiz vraag Films 6185

In deze film uit 2000 sluit hoofdpersonage Chuck Noland (gespeeld door Tom Hanks) vriendschap met een bal, die hij Wilson noemt. Welke film zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 4530

We zoeken de naam van een Amerikaanse horrofilm uit 2000, geregisseerd door James Wong. De film is in wezen een tiener-slasher waarin tieners op een gruwelijke manier sterven door middel van bizarre ongelukken in plaats van door een materiële moordenaar. Het verhaal begint wanneer een groep Amerikaanse studenten op vlucht 180 richting Parijs zitten. Hoofdrolspeler Alex heeft in de aanloop van de vliegtuigrit een visioen waarbij het vliegtuig na opstijgen explodeert. Wanneer hij wakker wordt en merkt dat hij nog levend in het vliegtuig zit, besluit hij in een waanmoment het vliegtuig zo snel mogelijk te verlaten. Dit zorgt voor veel commotie en een paar andere studenten en leraren volgen hem. Als het vliegtuig na een kleine vertraging door dit geheel opstijgt, explodeert het ook daadwerkelijk, waarbij alle 257 inzittenden overlijden.

Goed zo !

In het thema schoenen mag natuurlijk een vraag over de gouden schoen niet ontbreken. Wie won in 2000 de gouden schoen? Door haar opvallende verschijning ging zijn vrouw meer over de tongen dan de winnaar zelf.

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 3886

In de film Cast Away uit 2000, zien we Tom Hanks belanden op een onbewoond eiland. Daar opent hij FedEx pakjes om zichzelf te helpen met overleven. In een van de pakketten zit een volleybal waar hij met een bloederige hand een afdruk op maakt die op een gezicht lijkt. Welke naam heeft hij aan de bal?

Goed zo !

Schatten vinden… wie zou dit niet willen doen? Via deze zoektocht komen digitale wereld en de echte wereld elkaar tegen. Het is een schatzoektocht op basis van GPScoördinaten. Samen met deze en je GPS of smarthphone kan je aan de slag gaan, wat je zoekt is steeds een raadsel en dat is juist het leuke van deze mooie buitensport. Onder welke naam kennen we deze schattenzoektocht nog?

Goed zo !
Pubquiz vraag Netflix 3462

Van deze Amerikaanse dramaserie werd eind vorig jaar een eenmalige miniserie uitgezonden die een vervolg was op de oorspronkelijke reeks die liep van 2000 tot 2007. Lauren Graham speelt Lorelai een opstandige en eigenwijze dochter van twee republikeinen. Op haar zestiende kreeg ze een dochter Rory. De serie draait vooral over de moderne en hechte relatie die de twee met elkaar hebben. Hoe heet deze vrouwenserie?

Goed zo !
Pubquiz vraag Mode 3435

Over smaken valt uiteraard te twisten, maar echt fan van deze laarzen met een dikke schapenvacht aan de binnenkant en een zachte, gekleurde stof aan de buitenkant zijn wij zeker niet. Graag de naam van het merk dat er als eerste wereldwijd mee op de markt kwam.

Goed zo !

De klassieke oudheid is natuurlijk niet te verwarren met een klassieker in de Belgische voetbalcompetitie, alhoewel: brood en spelen. In de Spaanse voetbalcompetitie is “El Clásico” een klassieker tussen twee Spaanse topclubs. Welke deze twee topclubs zijn zal U misschien wel weten. Maar weet U ook welke van de twee clubs de meeste overwinningen haalde in dit duel sinds 2000? Welke ploeg won El Clásico het meest in dit millennium?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 3159

In deze Amerikaanse film uit 2000, geregisseerd door Joan Chen, worden de hoofdrollen vertolkt door Richard Gere en Winona Ryder. De film vertelt het verhaal van de 48-jarige restauranteigenaar Will Keane, een echte playboy, die echte liefde vindt wanneer hij de 21-jarige Charlotte ontmoet. Charlotte heeft echter een levensbedreigende tumor. Naam graag van deze film.

Goed zo !
Pubquiz vraag Tennis 3023
© Tennis-8.com

Welke voormalige Russische tennisspeler die we hier zien won gedurende zijn carrière twee grandslamtoernooien (US Open en Australian Open). In 2000 werd hij zelf even de nummer 1 van de wereld, 9 jaar later in 2009 zou ook zijn zus nummer 1 van de wereld worden in het tennis. Wie is deze tennisser?

Goed zo !