Pubquizvragen 2010

25 resultaten

Pubquiz vraag Tennis 3504

Het langste potje tennis duurde maar liefst 11 uur en 5 minuten. In de vijfde set werd de match gewonnen met 70 – 68. Welke twee tennissers speelden deze uitputtingsslag in Wimbledon 2010?

Goed zo !
Pubquiz vraag Ontspanning 3228

We zijn op zoek naar de naam van een liftwedstrijd voor het eerst georganiseerd vanuit Gent in 2010 waarin deelnemers zo snel mogelijk verschillende etappes al liftend moeten afleggen. Na iedere etappe worden de deelnemers verrast met een optreden van verschillende artiesten.

Goed zo !
Pubquiz vraag Series 3219

Als je zou kijken naar de beste Britse tv-series van de laatste jaren, dan mag deze hierin zeker niet ontbreken. Dit Kostuumdrama speelt zich af in de periode 1912-1925 en beschrijft de grote klassenverschillen van die tijd in het Engels landhuis van de graaf en gravin van Grantham. Naar welke Engelse serie zijn we opzoek?

Goed zo !
Pubquiz vraag Tunesië 3156

Met deze term wordt de golf van opstanden, protesten en revoluties aangeduid die begon op 18 december 2010 in Tunesië, met de zelfverbranding van de straatverkoper Mohammed Bouazizi. De vonk sloeg nadien over naar landen zoals Egypte, Libië en Syrië, en zijn tot op vandaag voelbaar. Naar welke term zijn wij op zoek?

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 2980

We zijn op zoek naar de naam van een geplande concertreeks van de King of Pop. Vanaf 13 juli 2009 zou hij tot 6 maart 2010 vijftig optredens geven in de O2 Arena in Londen. Helaas vond geen van deze concerten ooit plaats gezien de king of pop drie weken voor de start van de concertreeks overleed aan een hartstilstand. Over de geplande reeks werd achteraf een film gemaakt met een titel waarin de naam van de concertreeks vervat werd. Hoe heette de geplande concertreeks?

Goed zo !
Pubquiz vraag Auteurs Auteurs 2550

Welke Fransman werd bekend door zijn dieet en schreef de bestseller 'ik eet, dus ik val af'?

Goed zo !
Pubquiz vraag Restaurant 2240

Sergio Herman opende een restaurant in Cadzand-Bad. Het huist in het Strandhotel Cadzand aan Boulevard de Wielingen. Wat is naast The Jane, het andere restaurant van Sergio Herman?

Goed zo !
Pubquiz vraag Festivals Zangers Zelfmoord 1964

Op 20 augustus 2010 maakte de 22-jarige zanger Charles Haddon een eind aan zijn leven op de artiestenparkeerplaats van het Pukkelpop-festival in Kiewit. Van welke Londense synthpopgroep was hij de oprichter?

Goed zo !
Pubquiz vraag Festivals Drama 1911

Op 24 juli 2010 vielen tijdens de wereldberoemde Love Parade 21 doden en 509 gewonden. In welke stad vond het beruchte dancefestival plaats?

Goed zo !
Pubquiz vraag Voetbal Wereldkampioenschap Zuid-Afrika Stadion Johannesburg 1675

In welke stadion in Johannesburg werd de finale gespeeld van het Wereldkampioenschap voetbal in 2010?

Goed zo !