Pubquizvragen 2016

90 resultaten

Pubquiz vraag Architecten 2359

De Chileen die we zoeken, won de Pritzker Architectuur prijs in 2016. Hij is ook de directeur van de Architecture Section of the Venice Biennale. Een fantastisch idee van hem, waren deze huizen voor een groep werknemers. Ze konden zelf de helft van hun huis volledig inrichten. Welke architect zoeken we?

Goed zo !

Dit is de nieuwste sluis in de Haven van Antwerpen tussen de Schelde en het Waaslandkanaal. Het is, naast de Kallosluis, de tweede sluis waarlangs schepen de dokken op de linkeroever, met name het Doeldok, het Verrebroekdok, het Vrasenedok, het Zuidelijk- en het Noordelijk insteekdok kunnen in- en uitvaren. Wat is de naam van deze sluis?

Goed zo !
Pubquiz vraag Nintendo Games Pokémon 2301

De rage van 2016 is ongetwijfeld Pokémon Go. Weten jullie de naam van deze Pokémon die zijn vijanden in slaap laten vallen door een bepaalde melodie te zingen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 2239

Mijn pop-uprestaurant is in 2016 gewonnen door de twee zusjes uit Kortrijk. Strombowli won het van Jalapeño Loco, nochtans koos Sergio Herman voor die laatste. Wie was er naast Sergio en Gertje het derde jurylid? We zoeken enkel haar voornaam?

Goed zo !

In 2016 richtte Q music een nieuwe radio zender op waar je constant kan luisteren naar foute muziek. Van welke groep was het allereerste liedje op deze zender?

Goed zo !

Deze man werd bekend tijdens de aanslagen op Zaventem als 'De man met het hoedje'. Wat is de naam van deze terrorist?

Goed zo !
Pubquiz vraag Boksen 2222

In juni 2016 verloren we bokslegende Muhammed Ali. Hij was een Amerikaanse bokser bijgenaamd The Greatest en Louisville Lip. Maar weet je ook zijn echte naam?

Goed zo !

Op 4 juni 2016 verlengde Delfine Persoon haar BC-wereldtitel bij de lichtgewichten tegen haar Dominicaanse uitdaagster Christina Linardatou, die tot dan toe ongeslagen was. Was is de bijnaam van deze Dominicaanse?

Goed zo !

Onlangs kreeg Toerist le MC een platina plaat voor zijn tweede album ‘en route’. Maar wat is de echte naam van de Antwerpenaar die we hier ook aan het werk horen?

Goed zo !

In februari van 2016 startte in Frankrijk het proces rond de 87 jarige politicus van extreem rechtse signatuur. De politicus heeft het sinds vorig jaar hard te verduren, zo werd hij door zijn eigen dochter uit het Front National geplaatst na controversiële uitspraken over de Holocaust. Welke controversiële fransman zoeken we?

Goed zo !