Pubquizvragen 2016

90 resultaten

De serie de we zoeken, werd gemaakt met een budget van € 110 miljoen en was daarmee op dat moment de duurste ooit op Netfix. De serie vertelt een biografisch verhaal over de regeerperiode van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk. Welke serie zoeken we?

Goed zo !

David Cameron heeft in juli 2016 het stokje overgedragen aan zijn opvolger als premier van het Verenigd Koninkrijk. Deze keer is het een vrouw. Wat is haar naam?

Goed zo !

Wie won er met veel boe geroep de Nobelprijs Literatuur in 2016?

Goed zo !

In het najaar van 2016 presenteert Bartel Van Riet het televisieprogramma 'De Barak van Bartel' waarin hij in Vlaanderen en Nederland op zoek gaat naar de mooiste barak of tuinhuis. Op welke zender zal dit te bewonderen zijn?

Goed zo !
Pubquiz vraag Nobelprijs 2509

De Japanse celbioloog Yoshinori Ohsumi heeft in 2016 de Nobelprijs voor Geneeskunde gewonnen. Dit voor zijn onderzoek naar cellen die zichzelf afbreken zodat een organisme een tijdlang in leven kan blijven zonder voedsel. Hoe noemt dit proces?

Goed zo !

De laatste weken kunnen we op canvas kijken naar de CBS-talkshow, The Late Late Show. Een van de bekendere momenten in deze show is de Carpool Karaoke, waarin de presentator sterren meeneemt onderweg naar zijn werk en allerlei liedjes zingt. Wat is de achternaam van deze Britse acteur en stand-up comedian?

Goed zo !

Op deze foto zien we de dame die rol had in de openingsceremonie van de jongst Olympische Spelen. Dit Braziliaans topmodel is vorige week verkozen toto het best verdienende model te wereld.ze was ook te zien in de film The Devil Wears Prada en is tevens het ex liefje van Leonardo DiCaprio?

Goed zo !

Deze Belgische wielrenster is voor de zevende opeenvolgende keer Belgische kampioen geworden in het veldrijden in Lille. Wat is de naam van deze vrouwelijke Sven Nys?

Goed zo !

We zien hier de cover van het nummer ‘Rise’, uitgebracht in juli 2016. Welke Amerikaanse zangeres zingt dit nummer en heeft het bovendien ook zelf geschreven?

Goed zo !

In deze zenuwslopende thriller wordt Nancy (Blake Lively) aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is. Welke film uit 2016 zoeken we hier?

Goed zo !