Pubquizvragen 2016

90 resultaten

We zijn op zoek naar de naam van het Brits Parlementslid die in juni 2016 neergeschoten werd in Bristoll net nadat ze in een plaatselijke bibliotheek haar kiezers had toegesproken. Wat is haar naam?

Goed zo !

We zijn op zoek naar de naam van de Belgische rallyrijder die dit jaar (2016) zijn helm aan de haak hing. De Belg finishte dit jaar opnieuw als eerste in de Rally van Ieper met zijn Skoda Fabia R5. Met 11 eindoverwinningen in Ieper is zijn record opnieuw wat scherper gesteld. Wie zoeken we?

Goed zo !

De democratische partij, de FBI, maar ook president Obama hebben flink geblunderd in de aanpak van de hackpraktijken van de Russen. Twee Russische hackgroepen namen het voortouw: Cosy Bear en ...?

Goed zo !
Pubquiz vraag Voetbal Voetballers Ierland Europees kampioenschap 2621

Een EK held worden zonder 1 minuut te spelen. Het overkwam een jonge Noord-Ier in 2016. Welke voetballer die we hier zien was on fire?

Goed zo !

In 2016 won Jan Van der Cruysse de jaarlijkse literatuurprijs voor de beste Vlaamse misdaadroman voor zijn boek "Bling Bling". Weten jullie de naam van deze prijs?

Goed zo !

Op 6 oktober 2016 werd deze oud-politicus vrijgesproken van doodslag, omdat er te veel twijfel bleef over de schuldvraag. Welke oprichter van het Mouvement de Gauche zoeken we hier?

Goed zo !
Pubquiz vraag Dieren 2581

De babypanda van Pairi Daiza heeft iets meer dan honderd dagen na de geboorte een naam gekregen. Het welpje gaat voortaan door het leven met een naam dat "schat van de hemel" betekent. Wat is de naam van deze panda?

Goed zo !

We zoeken een Amerikaanse politieke dramaserie over een kabinetslid dat plots president van de Verenigde Staten wordt als al zijn kabinetscollega's omkomen. Kiefer Sutherland, bekend uit de reeks 24, speelt de hoofdrol als nieuwe president. Over welke serie gaat het hier?

Goed zo !

In november 2016 reikte uitredende Amerikaanse president Barack Obama de "Presidential Medal of Freedom" uit. De medaille is de hoogste burgerlijke onderscheiding in de Verenigde Staten. Welke Amerikaanse actrice, stand-upcomédienne en sinds 2003 presentatrice van een praatprogramma kon haar tranen niet bedwingen bij het krijgen van deze eer?

Goed zo !
Pubquiz vraag Koks Restaurant 2578

Sinds november 2016 heeft België maar twee 3-sterren restaurants meer. Dit komt omdat De Karmeliet zijn deuren sloot. Welke chef stond hier aan de kookpotten?

Goed zo !