Pubquizvragen 2018

90 resultaten

Na tien jaar stopte een nieuwbakken Ballon d’Or-winnaar de hegemonie van Ronaldo en Messi in de strijd om de beste voetballer van onze planeet. Welke Kroaat won de gouden bal dit jaar?

Goed zo !
Pubquiz vraag Jommeke 4178

In de nieuwe strip van Jommeke willen ze de stereotiepe genderrollen helpen te doorbreken. Wat is de titel van de nieuwe strip waarvan we hier een afbeelding zien?

Goed zo !

Deze 28-jarige Noorse schaker en is opnieuw de huidige wereldkampioen. Hij verdedigde in november zijn wereldtitel door Fabiano Caruana te verslaan. Nadat twaalf klassieke partijen enkel remises hadden opgeleverd, won hij de tiebreak bestaand uit vier partijen met een bedenktijd van 25 minuten met 3-0. Wat is de naam van de wereldkampioen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 4176

De Franse zanger, liedjesschrijver en acteur is op 94-jarige leeftijd overleden. Hij componeerde meer dan 1300 liedjes, verkocht 180 miljoen platen en speelde mee in circa zestig films. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Games 4175

We zoeken de naam van dit action-adventurespel ontwikkeld door Rockstar Studios. De game is een episch verhaal over het einde van het Wilde Westen en het begin van een nieuw tijdperk. Wat is de naam van dit spel?

Goed zo !

Een vraag over de Ronde van Frankrijk kan uiteraard niet ontbreken in deze quiz. Niet Chris Froome of Tom Dumoulin wonnen dit jaar de Tour, maar wel de Brit Geraint Thomas - dat geven we alvast mee. De groene trui, die was voor doorzetter Peter Sagan, en de witte trui voor Pierre Latour. Maar welke Fransman won dit jaar het bergklassement en mocht de bolletjestrui dragen? Graag zijn voor- en achternaam.

Goed zo !
Pubquiz vraag Marvel 4151

De vader van onsterfelijke superhelden als Spider-Man, de Hulk en X-Men is gestorven. De bedenker van het iconische Marvel universum, wilde zelf ook een superkracht hebben. Wat is de naam van deze Amerikaans schrijver en stripauteur?

Goed zo !
onkruidverdelger

We zoeken de naam van een vaak gebruikte onkruidverdelger, die echter omstreden is omwille van het hoofdbestanddeel glyfosaat. Dit bestanddeel werd eerder al ‘kankerverwekkend’ genoemd, hoewel sommige studies dit weerleggen. Toch werd Monsanto, het bedrijf dat de pesticiden maakt, in augustus veroordeeld tot het betalen van 253 miljoen dollar aan Dewayne Johnson. Deze tuinier ontwikkelde een zeldzame kanker en schreef die toe aan het veelvuldig gebruiken van het product voor zijn job. In ons land is de onkruidverdelger sinds juli 2018 verboden voor particulieren. Hoe heet deze onkruidverdelger, waarvan u hier de verpakking ziet?

Goed zo !
Pubquiz vraag Dieren 4085

21 juni 2018 was een dramatische dag voor Planckendael. Er werd een ontsnapte leeuwin doodgeschoten die te dicht bij mensen kwam. Wat was de naam van deze leeuwin?

Goed zo !

Deze Belgische politicus is in 2018 opgekomen op de lijst van sp.a. als lijsstrekker. Met een persoonlijke score van 10.059 voorkeurstemmen is hij de eerste allochtone burgemeester in Vlaamse centrumstad. Wie is de nieuwe burgemeester van Leuven?

Goed zo !