Pubquizvragen 2018

90 resultaten

Op 26 februari 2018 moesten we afscheid nemen van deze televisielegende. Wat is de naam van deze "koningin van de Nederlandse televisie"?

Goed zo !

Wat is de naam van deze Franse chef-kok en auteur van tal van kookboeken? Hij verdiende in zijn meer dan veertigjarige carrière drie Michelinsterren voor zijn restaurant. Een gerecht van hem is truffelsoep die hij creëerde voor president Valéry Giscard d'Estaing. Van Giscard d'Estaing kreeg hij de grootste onderscheiding voor zijn gerecht. De beroemde driesterrenchef overleed in januari 2018.

Goed zo !
Pubquiz vraag VTM 3577

Wat is de titel van dit boek van Louis Paul Boon dat gaat over een struikrover die in de 18de eeuw de streek van Aalst teisterde? Over dit boek komt er ook een nieuwe VTM reeks dat in het prachtige natuurgebied Kluisbos werd opgenomen en waarbij Matteo Simoni de rol van struikrover vertolkt.

Goed zo !
Pubquiz vraag Wagens Ruimtevaart 3552

Elon Musk zal misschien de eerste zijn die een commerciële vlucht lanceert naar de ruimte. Ondertussen zweeft er wel al een 'Starman' in de ruimte in een Tesla. Van welk type Tesla is deze cabrio?

Goed zo !

Op 6 februari 2018 maakte deze erbruikbare draagraket van SpaceX zijn eerste ingebruiknamevlucht. Het is de krachtigste nu beschikbare raket van de wereld, en de krachtigste commerciële raket ooit. Wat is de naam van deze racket die een Tesla in de ruimte vloog?

Goed zo !

Deze vrouw overleed plots op 15 januari 2018. Vorig jaar nog maakte ze bekend te lijden aan een bipolaire stoornis. De zangeres van Ierse band ‘The Cranberries’, is op 46-jarige leeftijd overleden. Wat is haar naam?

Goed zo !

Welke Franse zangeres stierf op 7 januari 2018 aan de gevolgen van kanker. Ze is onder andere bekend van haar relaties met Claude François en Michel Berger.

Goed zo !
Pubquiz vraag Presidenten Boeken Amerika 3296

De Amerikaanse president Donald Trump haalde begin januari 2018 uit op twitter naar Michael Wolff, de auteur van een boek over het leven in het Witte Huis sinds Trump er zijn intrek nam. Wat is de titel van dit boek?

Goed zo !

De festivalkalender voor 2018 begint stilaan vol ter raken. Ook in Nederland feesten er graag eens op los. Welk festival wordt sinds 2014 in recreatiepark de groene heuvels in Ewijk dicht bij Nijmegen georganiseerd. Dit is alvast een voorsmaakje van hun affiche voor de editie van 2018.

Goed zo !
Pubquiz vraag Zuid-Korea Olympische Winterspelen 2900

Derde keer, goede keer. Bij de derde pogingen kreeg Zuid-Korea eindelijk de Winterspelen toegewezen. In welke Zuid-Koreaanse stad zullen de Olympische Winterspelen van 2018 georganiseerd worden?

Goed zo !