Pubquizvragen 2018

90 resultaten

Pubquiz vraag Politiek 3802

Sinds hij verkozen is, kwam president Donald Trump al meerdere malen negatief in de media. Onlangs kwam hij weer in het oog van de storm terecht omwille van een affaire die hij zou hebben gehad met een blondine in 2006 terwijl Melania zwanger was van zoon Barron. Nadat het verhaal dreigde publiek te worden, betaalde Trump deze vrouw zwijggeld. Hoe heet deze vrouw? De artiestennaam is voldoende.

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 3799

Tijdens de 60ste uitreiking van de grammy awards won Bruno Mars maar liefst 6 awards. Wie deed bijna zo goed als Bruno Mars met 5 grammy’s?

Goed zo !
Pubquiz vraag Informatica 3795

We zoeken de naam van het bedrijf dat na een groot datalekschandaal in maart 2018 wereldwijd publiciteit en vraagtekens opriep. Volgens The Guardian gebruikte het bedrijf psychologische data ontleend aan miljoenen Facebookgebruikers, grotendeels zonder medeweten en toestemming van die gebruikers. Welk bedrijf zoeken we?

Goed zo !

Eurosong 2018 werd door Israël gewonnen. Hun liedje Toy werd gebracht door deze dame. Weet je haar naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Sport 3792

Deze Belgische motorcrosser had de bijnaam 'The Kid'. Door een poging om zijn hond te reden, verdronk hij op 6 mei 2018. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 3788
© The Perfect World Foundation

De Zweedse artiest, dj en producer Avicii is op 28-jarige leeftijd overleden op 20 april 2018. Hij kampte al lang met gezondheidsproblemen. Wat is de naam van deze top-dj?

Goed zo !
Pubquiz vraag Egypte Presidenten 3780

Deze Egyptische president is herverkozen met 97,08 procent van de stemmen. De enige andere kandidaat, Moussa Mostafa Moussa, komt uit op amper 2,92 procent van de stemmen. Wat is de naam van de president van Egypte?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 3779

Op 4 maart 2018 werd een voormalig medewerker van de Russische militaire inlichtingendienst en zijn dochter Joelia vergiftigd met het zenuwgas Novitsjok. Hij is tevens een voormalig dubbelspion. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 3728

De Golden Raspberry Award, ook wel de Razzie of in het Nederlands Gouden Framboos genoemd, is de filmprijs voor onder andere de slechtste film. Welke film ontving in 2018 vier Razzies, onder andere voor slechtste film, slechtste regie en slechtste scenario?

Goed zo !
Pubquiz vraag Oscars 3690

Welke Amerikaanse fantasyfilm, geregisseerd werd door Guillermo del Toro, won in maart 2018 de Oscar voor beste film?

Goed zo !