Pubquizvragen 2018

90 resultaten

Pubquiz vraag Thailand 3982

Wat is de naam van de grot in Amphoe Mae Sai in Thailand waar twaalf jongens en hun begeleider vermist raakten?

Goed zo !
Pubquiz vraag Ruimtevaart NASA 3981

Deze ruimtesonde werd op 12 augustus 2018 in opdracht van NASA door United Launch Alliance gelanceerd, en zal in de loop van zeven jaar 24 maal langs de Zon vliegen. Wat is de naam van dit onbemand Amerikaans ruimtevaartuig van Nasa?

Goed zo !
Pubquiz vraag Italië Bruggen 3974

Wat is de naam van de snelwegbrug die in augustus 2018 instortte in Genua?

Goed zo !
Pubquiz vraag Bruggen Italië 3972

Vlakbij welke Italiaanse havenstad stortte in augustus 2018 dit viaduct van een snelweg in? De Morandi-brug, een vierbaansweg uit de jaren zestig en deel uitmaakt van de A10.

Goed zo !

De Tour 2018 begon in Noirmoutier-en-l'Île. Deze rit werd gewonnen door deze Colombiaan van Quick-Step. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Ministers 3901

Deze Britse politicus was van 2016 tot 2018 minister van Buitenlandse Zaken en het Gemenebest. In juli 2018 is hij afgetreden als minister. Hij zei niet te kunnen leven met het brexitvoorstel van premier Theresa May dat hij in het weekend al had afgedaan als "een grote drol". Wat is zijn naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 3899

In juli 2018 werden twee mensen vergiftigd in England. Zij kwamen in aanraking met het zenuwgif dat gebruikt werd op de Russische ex-spion Sergei Skripal. Over welk zenuwgif gaat het hier?

Goed zo !
Pubquiz vraag Zuid-Afrika 3897

Deze Zuid-Afrikaans activiste overleed op 2 april 2018. Ze was de vrouw van president en dissident Nelson Mandela. Tijdens dat haar man gevangen zat, zette zij de strijd tegen de apartheid buiten de gevangenismuren voort, waardoor ze bij de zwarte bevolking van Zuid-Afrika zeer populair werd. Wat was haar voornaam?

Goed zo !
Pubquiz vraag China 3846

In 2017 vierden de chinezen het jaar van de haan. Maar welk dier staat in 2018 centraal in de Chinese dierenriem?

Goed zo !

Dat de Belgen het goed doen met de nationale voetbalploeg staat al langer vast dan vandaag, al laten ze het in de belangrijke wedstrijden toch al gauw nog eens liggen, hopelijk zal dit goed komen op het WK in Rusland. Ze zitten in een gunstige poule. Een top affiche tegen Engeland waarin ze zich kunnen bewijzen, Een klein voetballand als Panama dat ze zeker zullen moeten kunnen verslaan, maar wie is de derde tegenstander van de Belgen op het WK 2018?

Goed zo !