Pubquizvragen 2018

90 resultaten

Internetdiscussies kunnen we ondertussen niet meer wegdenken. Eerder dit jaar (2018) hoorden heel wat mensen 'Yanny', maar anderen beweerden iets anders te horen. Wat?

Goed zo !

De artiest van dit kunstwerk, 'Meisje met Ballon', choqueerde de wereld. Hij liet van op afstand het kunstwerk versnipperen, wanneer het verkocht wordt voor 1,2 miljoen euro. Over welke kunstenaar gaat het hier?

Goed zo !
Pubquiz vraag VN 4280

In december 2018 werd het "Marrakechpact" genoemd. N-VA besloot ervoor uit de regering te stappen, waardoor de regering viel. Maar wat is de officiële naam van het pact?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 4265

De schrik van veel automobilisten en de nagel aan de doodskist van veel politici: zo kan je deze burgerbeweging ook omschrijven. Ze voeren actie in het hele land tegen hoge brandstofprijzen en haalden hun inspiratie in Frankrijk. Hoe wordt deze burgerbeweging genoemd?

Goed zo !
Pubquiz vraag Actrices Oscars 4222

Deze fantastische Amerikaanse actrice ontving dit jaar (2018) haar 2de Oscar uit haar carrière. Haar eerste kreeg ze in 1997 voor haar rol in de film Fargo, geregisseerd door haar echtgenoot Joel Coen. Afgelopen jaar zette ze een schitterende vertolking neer van Mildred Hayes, de alleenstaande moeder van een tienerdochter die wordt verkracht en vermoord, uit de film Three Billboards outside Ebbing, Missouri. Wat is haar naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Economie 4204

Van welk postorderbedrijf, Franse webshop, is de Belgische tak dit jaar failliet verklaard?

Goed zo !
Pubquiz vraag Polen 4200

Op de agenda van COP24 stond de verfijning van het “Paris rulebook”, de implementatierichtlijnen van het Akkoord van Parijs. Deze Klimaatconferentie vond begin december 2018 plaats in Polen. Maar weten jullie ook in welke stad?

Goed zo !
Pubquiz vraag NASA Ruimtevaart 4199

Voor deze vraag zoeken we de naam van de missie van NASA’s Discoveryprogramma om de inwendige structuur van de planeet Mars te onderzoeken. Op 26 november 2018 was dit toestel succesvol geland op Mars. Wat is de naam?

Goed zo !
extreem rechtse politicus Brazilië
© Wikipedia

Op 28 oktober 2018 won deze extreem rechtse politicus de presidentverkiezingen in Brazilië. Hij is sinds 1 januari 2019 de 38e president van Brazilië. Wat is zijn naam?

Goed zo !

'Can you twerk?' Dat is de vraag die dj Martin Solveig vroeg aan de aller eerste vrouw die de gouden bal won. Wat is de naam van deze 23 jarige Noorse voetlbalster?

Goed zo !