Pubquizvragen economie

113 resultaten

Pubquiz vraag Economie 1519

We zien hier jack-ma het is de oprichter van de grootste internet webshop ter wereld. deze kwam laatst in het nieuws omdat ze een nieuw record hebben gevestigd van 9,4 miljard dollar in 24 uur. wat is de naam van deze webshop?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eilanden Cuba Zee 1516

We zoeken de naam van een Brits overzeese eilandengroep ten zuiden van Cuba in de Caraïbische zee. De eilanden zijn vooral bekend als een van de grootste belastingparadijzen ter wereld.

Goed zo !
Pubquiz vraag Wagens 1499

Welk hout gebruikt men voor het dashboard van een Rolls Royce?

Goed zo !
Pubquiz vraag Marilyn Monroe Babes 1486

We zoeken een parfum die nog steeds één van de best verkochte parfums ter wereld is. Bekende fans waren en zijn o.a. Andy Warhol, Catherine Deneuve en Marilyn Monroe, die ooit beweerde dat ze in bed niets anders droeg dan de parfum en daarmee de verkoopcijfers fors deed stijgen. Welke parfum zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Geld Noord-Korea Zuid-Korea Munteenheden 1485

Zuid- en Noord-Korea, deze twee landen zijn niet de beste vrienden, maar ze hebben wel nog dezelfde munteenheid. et papiergeld is beschikbaar in 1000, 5000 en 10.000. In juni 2009 kwam daar een biljet van 50.000 bij. Welke munteenheid zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Japan Afkortingen 1483

Op heel wat ritssluitingen staat er een afkorting van 3 letters. Deze staan voor de naam van een groep Japanse fabrieksbedrijven. Welke 3 letters zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wagens 1441

Van welk merk zien we hier een 17cv M6 type AR uit 1932 in het Museum aan de Stroom?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wagens Oost-Duitsland DDR 1368

Wat is de merknaam van onderstaande auto? Het is een auto van de Oost-Duitse autofabriek VEB Sachsenring Automobilwerk Zwickau in Zwickau. De auto moest tonen dat de DDR meeging in de technologische vooruitgang die in 1957 in de Sovjet-Unie de eerste satelliet leverde.

Goed zo !