Pubquizvragen muziek

339 resultaten

Pubquiz vraag Muziek 5702
© Brian Marks

We zijn op zoek naar een Amerikaanse southern rockband uit Houston die werd opgericht in 1969 door Billy Gibbons. Het is een van de weinige rockbands die onafgebroken dezelfde samenstelling behield gedurende 46 jaar. Gimme all your lovin' is de eerste hit die de groep in 1984 scoorde. 11 weken stond deze in de Top 40 met als hoogste notering een 8e plek.

Goed zo !
Pubquiz vraag Eurosong 5695
© Albin Olsson

We zoeken de artiestennaam van Tom Neuwirth, die het nummer "Rise like a phoenix" bracht op de Eurovision Song Contest in 2014.

Goed zo !

Het nummer "A pub with No Beer" van Slim Dusty werd in Europa in 4 talen uitgebracht door dezelfde artiest. Naast een Nederlandse versie maakte hij ook een Franse, Duitse en Engelse versie. Wat is de naam van deze artiest?

Goed zo !
Pubquiz vraag Instrumenten 5669

We zoeken 1 van de oudste gitaarbouwers. De semi-akoestische gitaren werden beroemd door The Beatles in de jaren zestig van de 20e eeuw. Hun basgitaren maakten hun opmars in de rockmuziek uit de jaren zeventig. Het bedrijf werd oorspronkelijk opgericht onder de naam Electro String Instrument Corporation in 1931. Het bedrijf wilde "Hawaïaanse" gitaren gaan verkopen die waren ontworpen door George Beauchamp.

Goed zo !

Deze hit uit 1983, door Hi_Tack in 2005 gesampled in het gelijknamig nummer, was een samenwerking tussen twee wereldartiesten. Wie horen we hier aan de zijde van Beatle Paul McCartney?

Goed zo !

In 2017 bracht Music For Life een recordbedrag van 10.846.566 euro op. Music For Life vond de eerste keer plaats in Leuven in 2006, naar Nederlands voorbeeld. Daar sloot radiozender 3FM in 2004 voor de eerste keer 3 dj's op in een glazen huis. Onder welke naam wordt de actie daar georganiseerd?

Goed zo !

We zoeken een uitvinding gepatenteerd door Thomas Edison in het jaar 1878. Het toestel legt via een membraan en een stalen naald geluidstrillingen vast, doordat de scherpe punt van de naald een groef van wisselende diepte trekt in een metaallaag die om een ronddraaiende cilinder is aangebracht. Na de opname wordt de naald naar het begin van de cilinder gebracht en in het geluidsspoor gezet. Door vervolgens de cilinder weer rond te draaien werd het opgenomen geluid via een akoestische versterker afgespeeld.

Goed zo !

U hoort zo dadelijk een liedje van Stromae. Hij gebruikt hier een sample van de Habanera, de entree van het hoofdpersonage uit een opera uit het jaar 1875. Wie componeerde deze opera, die zich afspeelt in het 19e eeuwse Sevilla?

Goed zo !
Pubquiz vraag Festivals 5547
© Derzsi Elekes Andor

Welk festival wordt jaarlijks gehouden op het Óbuda-eiland in de Hongaarse hoofdstad Boedapest? Het duurt zeven dagen en vindt meestal in de eerste week van augustus plaats.

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 5545
© Stefan Brending

18 mei 2017. De wereld wordt wakker met het nieuws dat Chris Cornell, de 52-jarige frontman van Soundgarden zichzelf heeft opgehangen. Op 20 juli 2017 zou Chris Cornell 53 geworden zijn. Net op die dag stapt een andere frontzanger op exact dezelfde wijze uit het leven, onder andere door het verdriet om Cris Cornell. Welke zanger was dit?

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 5544
© Helge Øverås

We zijn op zoek naar een Amerikaanse muzikant componist die op 56-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van prostaatkanker. Zijn oeuvre wordt gekenmerkt door de conceptuele continuïteit; melodieën, teksten, ritmes, personages werden herhaald doorheen zijn albums, waardoor alles met mekaar verbonden was en één geheel vormde. Hij had geen vaste band, maar nam voor elke plaat nieuwe muzikanten in dienst.

Goed zo !
Pubquiz vraag Festivals Nederland 5389
© René Speur

Welk Nederlands jazz festival gaat dit jaar door van 12 tot 14 juli in de Rotterdam Ahoy en vond zijn oorsprong in 1976? Op die eerste editie traden jazzlegendes als Sarah Vaughan, Count Basie, Dizzy Gillespie en Stan Getz op.

Goed zo !

We zoeken een lied uit 1983 dat twee Anglo-Ierse bloedbaden uit 1920 en 1972 behandelt. Op deze laatste dag werden veertien ongewapende mannen na een vreedzame - maar door de Britten verboden - demonstratie voor de burgerrechten, neergeschoten door Britse soldaten. Geef de titel van het nummer.

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 5370
© The Perfect World Foundation

Wat hebben volgende muzikanten gemeen? Avicii, Ian Curtis, Yasmine, Sid Vicious, Wim De Craene.

Goed zo !

We zijn op zoek naar de naam van het 15e studio album van Bob Dylan uit 1975. Het wordt door menig critici beschouwd als zijn beste album. Het album betekende Dylan's terugkeer naar zijn eerdere topvorm na enkele minder platen. Het openingsnummer van het album is "Tangled up in Blue".

Goed zo !