2de Stronk quiz

Quizronde 3: Rode draad 2

Organisatie quiz: Kriko-Bea Tienen

Aantal ronden: 9

Aantal vragen: 116

Moeilijkheid: 89.44 %

Pubquiz vraag Eurosong 6679

Met welk nummer eindigde België op de twaalfde plaats op het Eurosongfestival van 1999? Het was de eerste keer sinds 1977 dat men niet langer verplicht was in de eigen landstaal te zingen, wat dan ook resulteerde in een Engelstalige inzending. Geef de titel van dit nummer.

Goed zo !

Wat is de tweeletterige ISO-landcode van Monaco? Voor België is deze code BE.

Goed zo !
Pubquiz vraag Snooker 6681

22 ballen, voor sommigen onder ons doet het denken aan de prijs die een brood ons ooit kostte, maar het is ook wat je nodig hebt om een spel snooker te spelen. Een speler komt aan beurt en maakt in die beurt 6 punten door 3 ballen te potten. De eerste bal die hij pot, is de laatste rode bal op tafel. Welke kleur heeft de tweede bal die hij pot?

Goed zo !

We zoeken de courante naam van de wielerwedstrijd, ontstaan in 2005, die officieel Tour of Benelux heet, ook al heeft deze etappekoers Luxemburg nog nooit aangedaan. In 2014 Was Tim Wellens de eerste Belg die de eindzege behaalde. Geef de naam van deze wedstrijd.

Goed zo !

Welke Oekraïnse voetbalclub is opgericht in 1927 in de toenmalige Sovjet-Unie en speelt haar thuiswedstrijden in het Valeri Lobanovskystadion? In de huidige selectie treffen we alvast ex-Anderlechtspeler Dieumerci Mbokani aan.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 6684
© Hideki Kimura

We zoeken de tweejaarlijkse wedstrijd die dwars door Australië gaat over een afstand van 3021 km. De eerste editie vond plaats in 1987. De eerste Belgische deelname was in 2005 met de Umicar 1. In 2013 namen de Belgen voor de 5de keer deel. De 4 opeenvolgende edities van 2001 tem 2007 werden allemaal gewonnen door de Technische Universiteit Delft.

Goed zo !

De Main Stage, Marquee, Dance Hall, The Shelter, Club, Chateau (na 2011 Castello genoemd) en sinds 2004 de Wablief?!-tent. Welk Pukkelpop-podium vergaten we nog? Het is tevens de naam van een muziekproject waarbij dj-sets en live sets op geheime locaties doorgaan voor een beperkt publiek en via een livestream op het internet te bekijken zijn

Goed zo !

Onder welke naam bracht Mark Oliver Everett twee soloalbums uit voordat hij bekend werd met zijn band Eels?

Goed zo !
Pubquiz vraag Literatuur 6687

Miguel de Cervantes schreef over de queeste van Don Quichot en zijn dienaar Sancho Panza. Dat Don Quichot danig in de war was, bleek wanneer hij herbergen aanzag als kastelen, een hoertje voor een prinses, een kudde schapen voor een leger. Maar wat aanzag hij als reuzen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Jommeke 6688

We zoeken de naam van het fictief dorp uit de stripreeks Jommeke.

Goed zo !
Pubquiz vraag  6689

Wat is de rode draad van deze ronde?

Goed zo !