2de Stronk quiz

Quizronde 4: Cijferronde

Organisatie quiz: Kriko-Bea Tienen

Aantal ronden: 9

Aantal vragen: 116

Moeilijkheid: 89.64 %

Pubquiz vraag  6690
© Alberta Contador

Op de 2de rustdag van de tour van 2010 moest Alberto Contador bij dopingcontrole een bloedstaal afleveren. Hoeveel Clembuterol werd er in het bloedstaal van Contador gevonden, uitgedrukt in gram/mililiter. We zoeken dus het getal dat Contador noemde op de persconferentie. Het was iets met een cinco en veel cero's

Goed zo !
Pubquiz vraag Middeleeuwen 6691

In de Tiense bodem zit een gesteente dat vroeger intensief werd gebruikt. Onze prehistorische voorouders maakten er gebruiksvoorwerpen mee, in de middeleeuwen was het een bouwmateriaal en in de 19de en 20ste eeuw dienden ze als kasseien. Bij de werken aan de kazerne kwamen een aantal rotsblokken naar boven. We zoeken de naam van dit gesteente.

Goed zo !

Ongeveer halverwege tussen Den Haag en Rotterdam ligt een stad waar onder andere Johannes Vermeer actief was. Wat is de naam van deze stad?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 6693
© Jauncourt

We zoeken de naam van een grove, wollen stof uit Groot-Brittannië. Deze stof ontleent zijn naam aan de streek waar het voor het eerst werd geproduceerd. De stof wordt zeer dicht geweven waardoor ze dan ook goed wind- en waterwerend is. Wat is de naam van deze stof?

Goed zo !
Pubquiz vraag Italië 6694

Aan de Ligurische kust in de noordwestelijke oksel van Italië, liggen enkele schilderachtige vissersdorpjes. Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso al Mare. Samen vormen ze een magische plek die eeuwenlang enkel per boot of via steile muilezelpaden kon worden bereikt. Vandaag is het een nationaal park waar talloze toeristen komen genieten van de zon, de zee, de wijn en het echte Italië. Wat is de verzamelnaam van deze dorpjes?

Goed zo !
Pubquiz vraag Schilders 6695

We zoeken de naam van een Duitse schilder die zich in 1914 aanmeldde bij het Duitse leger. Na de oorlog beeldde hij de gruwel van de oorlog als geen ander uit in surrealistische duistere schilderijen.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 6696
© Ben2

We zoeken de Franstalige naam voor het park waar jaarlijks de 20 km van Brussel start. Het werd aangelegd om de vijftigste verjaardag van de Belgische onafhankelijkheid te vieren. Centraal in het park vind je een triomfboog met zuilengalerij.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 6697

Wie een nieuw voertuig registreert, moet bij een bepaalde dienst langs voor een nummerplaat. Die dienst is best gekend onder zijn drieletterige afkorting, die ook een Romeinse getal is. Wij willen graag weten met welk decimaal getal deze afkorting overeenkomt (dus stel dat je denkt dat de dienst XXX heet, dan is het antwoord 30)

Goed zo !

Deze Nederlandse uitgeverij had naast opvoedkundige boeken ook al snel een assortiment pedagogisch verantwoorde jeugdliteratuur. Thea Beckman en Jan Terlouw zijn twee van hun bekendste jeugdboekenauteurs. Wat is de naam van de uitgeverij?

Goed zo !